Toerisme & Erfgoed

Samen met Toerisme Brugge en heel wat Brugse erfgoedorganisaties zetten we onze schouders onder enkele projecten die het stadsbezoek nog beter maken.

Dit doen we voor de honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld die Brugge jaarlijks ontvangt. Maar ook voor de Bruggeling die zijn thuisstad op een nieuwe manier wil leren kennen. Met zijn talrijke sporen van een rijk verleden spreekt Brugge tot ieders verbeelding.

Bruggeling én bezoeker, geniet ervan!

Er zijn plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo'n bijzondere plaats.

Op stap met de Brugse Beer

Op de achterkant van heel wat grote stadsplannen vind je extra informatie. De Brugse beer-borden leren je een aantal bijzondere Brugse plekken beter kennen. Naast heel wat beelden krijg je er ook tekst en uitleg in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Je vindt de Brugse beer-borden op 19 plekken in het centrum van de stad en 2 locaties in de deelgemeenten.

Heb je een opmerking over een toeristisch bord? Neem dan contact op met Louise Vermeersch.

Hier kan je de borden al even bekijken. Maar het is natuurlijk veel leuker om ze ter plekke te verkennen!

En ga zeker ook eens naar

Xplore Bruges: tot 2020 de officiële bezoekersapp

Met de gratis app en mobiele website Xplore Bruges kon je tot voor kort alle hoekjes van Brugge verkennen.

Daarbij kon je kiezen uit achttien routes - elf stadwandelingen, twee fietstochten en vijf indoorroutes - rond de meest uiteenlopende Brugse erfgoedthema's.

Bijna alle routes waren beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Begin 2020 werd beslist om niet verder te investeren in een eigen stadsapp en mobiele website. Veel van de routes uit Xplore Bruges werden ondertussen wel beschikbaar gemaakt via de ErfgoedApp van FARO.

 

PARTNERS

 

Xplore Bruges werd ontwikkeld dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen. Erfgoedcel Brugge coördineerde de werking.

Deze organisaties werkten mee aan de realisatie van de routes: Brugge Plus vzw, Café Vlissinghe, CCV Brugge, Concertgebouw Brugge, Dienst Monumentenzorg en Erfgoedzaken Brugge, Diversiteitsdienst Stad Brugge, European Lettering Institute, Handmade in Brugge, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Stadsarchief Brugge, S-Wan, Sint-Jakobskerk, VormingPlus regio Brugge, YOT vzw en ZoWe Verpleegkunde.


Ontdek Brugge voortaan met de ErfgoedApp

In 2020 hield Xplore Bruges, tot dan de officiële bezoekersapp van de stad, op te bestaan. Van de 18 erfgoedroutes uit de app zullen er heel wat beschikbaar worden gemaakt via de ErfgoedApp van FARO.

Twee indoorroutes van Musea Brugge - de Gotische zaal van het Stadhuis en de schouw van het Brugse Vrije - werden in 2019 al overgezet en verrijkt met augmented reality.

Toerisme & erfgoed_ErfgoedApp_2019_Carolina Droogendijk

Dat smaakt naar meer …

Op de website van Toerisme Brugge vind je nog heel wat meer erfgoedtips.
En geen citytrip is compleet zonder een museumbezoek. Musea Brugge presenteert je een diversiteit aan kunst- en erfgoedcollecties op 13 historische locaties. Tot binnenkort …