Vrijwilligerswerking

Vele handen maken licht werk. Heel wat projecten kunnen we enkel realiseren dankzij de enthousiaste hulp van vrijwilligers voor en achter de schermen. Maar wat doen ze precies voor ons?

Inhoudelijke ondersteuning

Vrijwilligersgroep inventarisatie religieus erfgoed

Sinds 2015 zijn een 10-tal vrijwilligers wekelijks aan de slag in de Brugse parochiekerken, dit onder leiding van consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn (Musea Brugge). Ze maken een digitale erfgoedinventaris van de Brugse kerkinboedels op.

Volg hier wat zij allemaal doen.

Vrijwilligersgroep Kantcentrum
Vrijwilligers Kantcentrum

Een 3-tal vrijwilligers zijn actief in het Kantcentrum, een lokaal museum en opleidingscentrum voor het borgen van het vakmanschap van de kantwerker.
In de wintermaanden, wanneer het registreren in de Brugse kerken minder comfortabel is, steken enkele vrijwilligers religieus erfgoed hun handen uit de mouwen voor de registratie en conservatie van de kantcollectie.

Momenteel is er ook een vrijwilliger bezig met de ontsluiting van de handbibliotheek van het Kantcentrum, een schat aan informatie over kanttechnieken, -geschiedenis en -productie via de catalogus van de Openbare Bibliotheek.

Vrijwilligersgroep inventarisatie 
historische spellen 

Sinds maart 2019 zijn een 6-tal vrijwilligers wekelijks actief in het VIVES SpellenLab voor de inventarisatie van de historische spellen in 's werelds grootste spellencollectie.

Hier kan je volgen wat ze allemaal doen. 

Organisatorische ondersteuning

Erfgoeddag

Heel wat vrijwilligers tekenen jaarlijks present voor Erfgoeddag, onder meer bij de praktische voorbereidingen, de communicatie of bij het onthaal voor de activiteiten.
Vertegenwoordigers

Onze vrijwilligers zijn ook ambassadeurs van onze werking. Soms worden ze ook ingeschakeld voor het bemannen van infostands op beurzen of evenementen.

Zin om met ons mee te werken?

Neem dan snel contact met ons. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Erfgoedcel Brugge bedankt haar vrijwilligers

Geen erfgoedcelwerking zonder hulp van tientallen vrijwilligers. Met ons jaarlijks vrijwilligersfeest zetten we hen in de bloemetjes.

Hieronder enkele sfeerbeelden op de feestlocatie in 2019: het Fort van Beieren in Koolkerke. Na een rondleiding met gidsen Vera en Paul was het gezellig napraten in de prachtige schuur bij een drankje en hapje, en dit samen met Schepen Nico Blontrock. Een stijlvolle foto op de koets was de kers op de taart van een geslaagde namiddag.