Ondersteuning

Erfgoedcel Brugge is een aanknopingspunt voor alle organisaties die aan de slag gaan met het roerend en immaterieel erfgoed van Brugge. 

We helpen je op weg met raad en daad, en bieden ook beleidsmatige en communicatieve ondersteuning. Daarnaast brengen we je graag in contact met anderen die jouw erfgoedpassie delen.

Heb je een concrete vraag voor ons? Stel die via het contactformulier.

We helpen jou graag bij het bewaren, in kaart brengen en bekend maken van ons Brugs erfgoed.


We geven Advies op maat

  • Wil je aan een erfgoedproject beginnen, maar weet je niet hoe?
  • Heb je vragen over hoe je jouw collectie best kan bewaren?
  • Wil je graag je collectie digitaal ontsluiten voor een breder publiek?
  • Of heeft jouw organisatie nood aan een specifieke vorming rond erfgoed?

Neem dan contact op met ons.

We kunnen je niet bij helpen met vragen rond onroerend erfgoed. Daarvoor kan je terecht bij:

Ook voor het fysiek bewaren van collecties cultureel erfgoed kan je niet bij ons terecht. Als erfgoedcel leggen we zelf geen collecties aan, maar we zoeken graag met je mee naar een oplossing.

We zoeken naar Middelen

We volgen de ontwikkelingen van het Vlaamse cultureel-erfgoedbeleid op de voet, zodat we alle Brugse organisaties goed kunnen informeren over welke subsidiemogelijkheden er zijn. Dit doen we door erfgoedspelers een-op-een te begeleiden in de subsidiëring van een traject.

In onze subsidiewijzer vind je alvast een overzicht van de subsidiemogelijkheden op lokale en Vlaamse schaal.

We zetten in op Promotie


Onze website is een toegangspoort tot de rijke en veelzijdige cultureel erfgoedwerking in Brugge. Daar hoort ook jouw organisatie bij!

Meld je aan op de Erfgoedkaart en geef ons jouw activiteiten door via de Erfgoedkalender. Via onze Nieuwsbrief geven we je graag een extra communicatief duwtje in de rug.

We stimuleren Ontmoeting

Samen kunnen we heel wat meer bereiken. Als erfgoedcel willen we lokale erfgoedorganisaties aanmoedigen om hun kennis te delen. Zo bouwen we samen aan een sterk Brugs erfgoednetwerk.

Op de Erfgoedrendez-vous Brugge willen we drie keer per jaar alle actieve erfgoedzorgers van onze stad samenbrengen. Alle deelnemers kunnen er zelf agendapunten aanreiken. We stellen er ook eigen initiatieven en instrumenten voor. Uiteraard laten we ook ruimte voor een informele babbel achteraf. De eerste editie wordt gepland in het voorjaar van 2020.