Sint-Michiels vertelt

Sint-Michiels vertelt is een initiatief van drie Sint-Michielse buurtcomités (Louis de Meystraat, Casenbroot en Achter de Groene Poort) samen met Erfgoedcel Brugge en Brugge Plus vzw. En is het resultaat van de collectionday tijdens het Belgiek-weekend 2018 waar foto’s en verhalen verzameld werden met medewerking van de werkgroep Sint-Michiels, Heemkundige Kring Brugs Ommeland.

Met dank aan het Brugs Vertelcollectief onder leiding van Karin Bral, de Koninklijke Brugse Amateur Cineasten vzw, de Koninklijke Kamer van Retorika Sint-Michiels, Jeroen Boeyden, de Openbare Bibliotheek Brugge, Stadsarchief Brugge, de gemeenteschool, de Pastorie, de kerkfabriek, Doodgewoon en boer Dierickx.

Programma zaterdag 31 augustus


Startplek: chalet van de Koninklijke Kamer van Retorika (tussen bibliotheek en frietkot, achterkant Kleine Rijselstraat, Sint-Michiels)

17u30-20u30

  • Verhalenparcours in Sint-Michiels, live gebracht door het Brugs Vertelcollectief op bijzondere plekken
  • Foto’s Sint-Michiels vroeger en nu door Jeroen Boeyden
  • Wie kent nog het ‘Lied van Sint-Michiels’? Het Brugs mannenkoor zingt het met veel enthousiasme en liet dit opnemen door de Koninklijke Brugse Amateur Cineasten vzw


Refter van de gemeenteschool, Rijselstraat 71

17u30-20u30

  • Filmmontage van zeven verhalen gebracht door het Brugs Vertelcollectief en opgenomen door Koninklijke Brugse Amateur Cineasten vzw

20u30-21u30

  • Vertoning van de film ‘Sint-Michiels, gemeente tussen stad en dorp’ van cineast Antoine Carette uit 1964 met live commentaar door Bruno Mestdagh.

     


Vanaf 31 augustus: bekijk de verzamelde foto’s en verhalen op www.ErfgoedBrugge.be.

    

Splitsing Dorpsstraat - Leiselestraat Sint-Michiels 1950-1955 versus 2019 (c) Jeroen Boeyden