Vrijwilligerswerking

Vele handen maken licht werk. Heel wat projecten kunnen we enkel realiseren dankzij de enthousiaste hulp van vrijwilligers voor en achter de schermen. Maar wat doen ze precies voor ons?

Inhoudelijke ondersteuning

Vrijwilligersgroep inventarisatie religieus erfgoed

Sinds 2015 gaan een 20-tal vrijwilligers wekelijks aan de slag in de Brugse parochiekerken, dit onder leiding van consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn.

Volg hier wat zij allemaal doen.

Vrijwilligersgroep Collectie Spermalie

Een 15-tal vrijwilligers zijn actief in het Spermalie-instituut voor doven en blinden, een onderwijsinstelling die deel uitmaakt van vzw De Kade. Naast de bibliotheek van stichter Charles Louis Carton herbergt Spermalie ook een bijzondere collectie hulpmiddelen voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Sinds 2015 ondersteunen we hen hierrond.

Vrijwilligersgroep inventarisatie oude bordspellen

Sinds maart 2019 zijn een 10 -tal vrijwilligers weekelijks actief in het VIVES- Spellenarchief voor de inventarisatie van oude bordspellen.

Hier kan je volgen wat ze allemaal doen. 

Administratieve ondersteuning

Eén vrijwilliger komt ons om de twee weken een halve dag versterken. Omwille van zijn autisme spectrum stoornis wordt hij hierbij ondersteund door O’Zon vzw.

Organisatorische ondersteuning

Erfgoeddag

Heel wat vrijwilligers tekenen jaarlijks present voor het Erfgoedweekend, onder meer bij de praktische voorbereidingen, de bemanning van het centrale infopunt of bij het onthaal voor de activiteiten.
Vertegenwoordigers

Tenslotte zijn er ook vrijwilligers die samen met ons infostands bemannen op beurzen of evenementen.

Promotie
Ook voor het versturen van mailings en de verspreiding van folders en affiches kunnen we altijd op onze vrijwilligers rekenen.

Zin om met ons mee te werken?

Neem dan snel contact met ons. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Erfgoedcel Brugge bedankt haar vrijwilligers

Geen erfgoedcelwerking zonder hulp van ruim 60 vrijwilligers. Met ons jaarlijks vrijwilligersfeest zetten we hen in de bloemetjes.

Het Fort van Beieren in Koolkerke was dit jaar onze feestlocatie. Na een rondleiding met gidsen Vera en Paul was het gezellig napraten in de prachtige schuur bij een drankje en hapje, en dit samen met Schepen Nico Blontrock. Een stijlvolle foto op de koets was de kers op de taart van een geslaagde namiddag.