Koffiestories van start

Met een lekker kopje koffie van ambachtelijke koffiebrander Dees openden we de expo Koffiestories. Er is heel wat erfgoed verbonden aan de populaire drank: vakmanschap, tradities, rituelen en objecten. Het project Koffiestories verbindt heden en verleden, maar ook verschillende sectoren. Maar liefst 17 partners werkten samen om de rondreizende tentoonstelling ‘een lokale touch’ te geven. Ontdek hier alle activiteiten en locaties.

Koffiestories is goed ingezet met de eerste activiteit ‘Paard en Ruiter’. In de Openbare bibliotheek Biekorf stelden de dames van Norma vzw een fictief koffiehuis op. Bezoekers kregen een heerlijk kopje koffie en een koptelefoon. De verteller nam je mee naar een denkbeeldig koffiehuis. Hij beschreef de fictieve bezoekers en stilaan werd je ook meer en meer deel van het koffiehuis. De voorstelling zorgde voor een momentje rust, een momentje mijmeren en af en toe een onverwachte interventie voor je neus.

Dat smaakt naar meer! Volgende week gaan we koffieproeven in de Oxfam Wereldwinkel te Sint-Andries en koffiekletsen in VIVES Hogeschool (Campus Xaverianen) met ‘Fika in de living’. Nog tot 6 november ontdek je koffie-erfgoed op 5 locaties in de stad. De expo kan je vrij bezoeken tijdens de openingsuren van de verschillende locaties.

Lees meer op onze website!