Opstart traject rond sportarchieven

2015: traject sportarchieven

In 2015 gaan we verder met de werking rond sport en erfgoed. Samen met Archiefbank Vlaanderen en het Stadsarchief wordt een traject uitgezet rond de archieven van Brugse sportverenigingen.

13 geïnteresseerde erfgoedverantwoordelijken van sportclubs waren aanwezig op de kick-off. Die werd door Archiefbank Vlaanderen opgevat als een echte workshop, waarbij de erfgoedverantwoordelijken opdrachten kregen en ook zelf aan het woord kwamen. Met als rode draad een tien-stappen-plan rond de zorg voor sportarchieven.

Als kers op de taart bracht Hans Martens, voorzitter van de Sportraad en ook lid van de Koninklijke Roeiclub Brugge, het verhaal van hun omgang met erfgoed. Afgesloten werd er met het filmpje dat rond de roeiclub gemaakt werd in het kader van ‘Sportverhalen’.

Tien erfgoedverantwoordelijken gaven blijk van grote interesse om verder mee te stappen in het ‘archief-verhaal’. Deze gevarieerde groep krijgt alvast de mogelijkheid om zich te laten bijstaan bij hun eerste (of al meer gevorderde) initiatieven. Dit kan gaan van registratie in Archiefbank Vlaanderen tot verdere aanpak en ordening van het archief. Het Stadsarchief en Erfgoedcel Brugge staan in voor de begeleidin

Klik hier voor de presentatie 'Aan de slag met sporterfgoed!'.