Cinema Bruges (2007)

Brugge telde ooit meer dan 20 bioscopen. Een parcours langs vergeten cinemazalen (2007) bracht de verdwenen bioscoopsfeer weer naar boven. De actrices Lara Taveirne en Ruth Bastiaensen werkten op vraag van Erfgoedcel Brugge ook de route ‘Mijn leven in zwart-wit’ uit, en dit vertrekkend vanuit de vele getuigenissen die voor dit project verzameld werden en ook verder te beluisteren zijn via www.verhalenbankbrugge.be. Voor unieke foto’s van de Brugse bioscoopsfeer kan je terecht op www.beeldbankbrugge.be. Op de website KaartenHuisBrugge.be vind je meer informatie over de locaties waar deze bioscopen zich bevonden.

Uit alle getuigenissen en het beeldmateriaal maakte Erfgoedcel Brugge ook een DVD ‘Cinema Bruges, The Movie’. Deze is helaas uitgeput, maar via ons You Tube-kanaal kan je toch nog meegenieten …

Een project van Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, het Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Europees Jeugdfilmfestival, Kadaster Brugge, Kinepolis, Lumière, Universiteit Gent, privé-personen en Erfgoedcel Brugge.