Een digitale blind date voor het Brugse erfgoedveld

Op woensdag 17 juni organiseerden we voor de tweede keer een Erfgoedrendez-vous. Met dit initiatief willen we het rijke Brugse erfgoedveld drie keer per jaar samenbrengen en lokale erfgoeddeskundigen, zowel beroepsmatig als in hun vrije tijd, de kans geven om elkaar – in een informele setting – beter te leren kennen, ideeën uit te wisselen en uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.

Een fysieke ontmoeting zoals op de eerste Erfgoedrendez-vous in februari zat er in deze Coronatijden helaas niet in… Maar we vonden een mooi alternatief.

Een digitale erfgoed-tête à tête, met het Erfgoedcel-team in de rol van Cupido! Wij koppelden telkens twee collega-erfgoedwerkers aan elkaar en gaven hen een videochatroom waarin ze even echt de tijd konden nemen om elkaar beter te leren kennen. Om hen daarbij te helpen, gaven we hen ook een vragenlijst mee.

Aan de reacties te lezen werd het een “boeiende avond” met “fijne matches”, “aangename gesprekken” en veel “gemeenschappelijke interesses” om over te praten. Een “fijn initiatief” dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Hieronder vind je ook enkele sfeerbeelden van deze digitale erfgoedblind dates.