Welkom Livia, Catherine en Sarah

maandag, 04 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe wind. In de eerste week van januari mochten we niet één, niet twee, maar drie nieuwe medewerkers verwelkomen. Zo krijgt ons team er opnieuw een pak ervaring én jong geweld bij.

Livia Snauwaert wordt de nieuwe coördinator van Erfgoedcel Brugge. Livia werkt al 17 jaar in de erfgoedsector als erfgoedconsulent en coördineerde tot voor kort de Vlaamse erfgoeddatabank Erfgoedinzicht. Ze zette haar schouders onder talrijke projecten om het Vlaamse erfgoed beter in kaart te brengen, te waarderen, te bewaren en bekend te maken.

“Mensen samenbrengen rond erfgoed vormt de rode draad doorheen mijn loopbaan. Dat ik mijn netwerk en expertise nu kan inzetten in mijn geboortestad, is een droom die eindelijk uitkomt.”

Catherine Brouckaert zorgt vanaf nu – halftijds – voor de administratieve ondersteuning van de erfgoedcel. Catherine werkt al 27 jaar voor Stad Brugge, eerst bij de dienst Bevolking en later bij de Wegendienst, de dienst Onderwijs en Financiën. Na haar bevordering tot administratief hoofdmedewerker in 2010 keerde ze terug naar wegendienst om daar het team te leiden.

“Ik kijk ernaar uit om het team en de werking van de erfgoedcel – voor mij een nog onbekende wereld – beter te leren kennen.”

Sarah Verplancke gaat dan weer als BIS-stagiair bij ons aan de slag. Ze is afgestudeerd als kunsthistorica en rondde vorig jaar ook een lerarenopleiding af. De komende zes maanden zal ze – met veel enthousiasme, dat is al duidelijk – de coördinatie van Erfgoeddag in Brugge mee opnemen en onze projectwerking versterken.

Ik ben heel blij om gedurende een half jaar mee te kunnen draaien in het erfgoedcel-team – en dat vijftien jaar na mijn eerste stappen bij Erfgoedcel Brugge, want als negenjarige werkte ik in 2006 al lustig mee aan het project ‘Cinema Bruges.’ Jong geleerd…

Welkom, Livia, Catherine en Sarah, en veel succes!