Vacatures kandidatuur Brugge Culturele Hoofdstad 2030

Eind 2022 stelde Brugge zich kandidaat om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.
 
De eerste stap in deze kandidatuur is het samenstellen van een bidbook tegen eind 2024. Dit bidbook is het aanvraagdossier op basis waarvan een Europees expertenpanel beslist of Brugge zijn kandidatuur verder mag uitwerken.
   
Om te komen tot een inhoudelijk sterk bidbook zet Stad Brugge een inhoudelijk voortraject op (maart 2023-december 2024) om via inspraak, impulsprojecten en een sterke communicatieve omkadering het culturele potentieel van Brugge 2030 stelselmatig uit te bouwen en te bekrachtigen. Stad Brugge heeft er zin in om er samen met alle actoren uit het Brugse kunsten- en cultuurveld stevig werk van te maken.
   
Voor dit inhoudelijk voortraject is Stad Brugge op zoek naar twee extra collega’s: een trajectcoördinator en een projectmedewerker. Zij worden de volgende maanden de centrale schakels die de mogelijkheden voor Brugge 2030 helpen in kaart brengen, projectmatig verkennen en de inzichten hieruit meenemen naar de redactie van het bidbook. De aanwerving van deze 2 extra collega’s gebeurt via Brugge Plus vzw. Solliciteren voor beide functies kan nog tot 14 maart 2023.
   
Help jij mee deze vacatures te verspreiden?