Schrijf je in voor het Erfgoedrendez-vous: Zet in op spel!

Zet in op spel! Onder dat motto brengen we voor de derde keer dit jaar het Brugse erfgoednetwerk bijeen. Samen met het VIVES SpellenLab bieden we twee boeiende workshops aan. Je wordt geïnspireerd om nieuwe educatieve werkvormen op jouw collectie toe te passen en leert er omgaan met historische spellen. Bovendien leer je je erfgoedcollega’s eens spelenderwijs kennen.

MOMENTEEL ZIJN DE INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN!

Programma

Het Erfgoedrendez-vous gaat door in het Spellenlab op de campus Xaverianen van de VIVES Hogeschool (Xaverianenstraat 10). 

19u: Welkom (cultuurschepen Nico Blontrock)

19u15: De werking van het SpellenLab (Jef Suykerbuyk, VIVES SpellenLab)

19u30-20u30: keuze tussen twee workshops

                                                 

Workshop 1: Spel als erfgoed

Het VIVES SpellenLab beheert een prachtige erfgoedcollectie van speelprenten en bordspellen. In deze workshop vertellen de medewerkers van het SpellenLab en de vrijwilligers van Erfgoedcel Brugge over hoe ze de collectie inventariseren, digitaliseren en bewaren. Heb je zelf een spellencollectie en wil je ervaringen uitwisselen? Ben je benieuwd hoe vrijwilligers helpen met collectiezorg? Of wil je eens een kijkje nemen in het depot van het Spellenlab om enkele schatten te ontdekken? Dan is deze workshop iets voor jou!

                                             

Workshop 2: Erfgoed als spel

In deze workshop leer je spelprincipes inzetten om jouw erfgoedverhaal te brengen naar een breed publiek. ‘Gamification’ is een algemene trend, maar hoe kan je hiermee aan de slag in jouw erfgoedwerking? In de collectie van het SpellenLab vind je heel wat inspirerende voorbeelden die gemakkelijk aan te passen zijn naar jouw verhaal en doelgroep. Wil je dat we die avond al met jouw casus aan de slag gaan? Dat kan! Laat het ons via het inschrijvingsformulier weten.

20u30-21u30: Receptie en mogelijkheid tot bezoek van de expo ‘Koffiestories’ of uitproberen van het spel ‘Onderzoeker in het SpellenLab’

                                  We sluiten af met een bezoekje aan een module van de expo ‘Koffiestories’, verrijkt met een touchtafel die twee spelconcepten gebruikt om de Brugse erfgoedcollecties rond koffie te leren kennen. En voor de echte spelfanaten is er de mogelijkheid om ‘Onderzoekers in het SpellenLab’ uit te proberen, een zoektocht naar de oorsprong van het spel.

Graag tot dan!