Op stap met de Brugse beer: actueler dan ooit!

maandag, 05 oktober 2020

In coronatijden (her-)ontdekken velen – al wandelend, fietsend, joggend, skeelerend, … – hun eigen omgeving. Des te boeiender wordt het wanneer je onderweg ook nog eens kennismaakt met het verleden van je buurt of stad.

Al in 2005 lanceerde Erfgoedcel Brugge samen met heel wat partners het project ‘Op stap met de Brugse beer’. Daarbij gebruikten we de achterkant van de stadsplannen die je op verschillende plaatsen in de stad terugvindt om het verhaal van enkele bijzondere plekken in Brugge te vertellen.

De uiteenlopende informatie op de borden, met veel foto’s van vroeger en nu, en tekst en uitleg in niet minder dan vijf talen, werd de voorbije jaren gesmaakt door Bruggeling én toerist.

Daarom voegen we aan de 18 bestaande posters met veel plezier een nieuwe toe, ter hoogte van de Snaggaardbrug. Zo kent nu ook de omgeving van de Langerei geen geheimen meer voor de Bruggeliefhebber. En omdat de stad niet stilstaat, kregen de panelen op de Markt en ’t Zand een make-over.

Hoog tijd dus om je wandel- of loopschoenen aan te trekken of je fiets of skeelers van stal te halen en er in eigen stad op uit te trekken!

Benieuwd? Ontdek alle Brugse beren digitaal via onze website!