Ontdek RESTafette religieus textiel!

Een vel handgeschept papier gemaakt van oude koorhemden? Akoestische gordijnen die uit liturgische gewaden bestaan? Kleurrijke theaterkostuums die witte rochetten een nieuw leven geven? Het kan! Geïnspireerd door historische voorbeelden van hergebruik gingen tien Handmade in Brugge-makers (Margot Billiet, Lotte Cools, Isabelle De Groote en team, Erika Defurne, Inge De Zutter, Hannelore Maet, Piet Moerman, Katrien Perquy, Marc Schotte en Dominique Vieren) en de Antwerpse kunstenares Elsje Janssen aan de slag met afgestoten religieus textiel uit de inboedels van de kerken van de Emmaüsparochie.

Wie benieuwd is naar wat dit allemaal opleverde, kan een bezoekje brengen aan de pop-up expo RESTafette religieus textiel. De primeur was voor vrijdag 16 juni: toen waren de stukken onder begeleiding van enkele gidsen uitzonderlijk te bewonderen in de Sint-Michielskerk, tijdens de Avansa-activiteit “Erfgoed Leeft! Upcycling van religieus textiel”. Wie er niet bij kon zijn, hoeft niet te treuren, want een deel van de pop-up expo strijkt van 18 augustus tot 28 oktober ook neer in het Sashuis in het Minnewaterpark. In de periode van het Reiefestival (18 tot 20 augustus) en Open Monumentendag (9 en 10 september) kan je er de makers en hun ambachten bovendien beter leren kennen tijdens allerlei extra demonstraties, workshops en andere activiteiten.

Bezoek RESTafette religieus textiel

18 augustus 2023 tot 28 oktober

Sashuis, Minnewaterpark
Openingsuren via Handmade in Brugge
Bekijk het programma van het Reiefestival (18-20 augustus) en Open Monumentendag (9-10 september) voor extra activiteiten!