Football Memories gelanceerd

De twee Brugse voetbalploegen Club en Cercle stellen samen met Stad Brugge "Football Memories" voor. Het concept komt overgewaaid uit Engeland en wil ouderen, soms met (beginnende) dementie, samenbrengen rond voetbal. Of hoe voetbal als verbindende factor kan dienen om eenzaamheid tegen te gaan.

Op zondag 26 december 2021 namen de twee Brugse voetbalploegen het tegen elkaar op in een stadsderby. Vlak daarvoor, op 23 december, lanceerden Stad Brugge, Club Brugge Foundation VZW & Cercle Brugge Community het concept "Football Memories". Club en Cercle stellen elk een voetbaltas ter beschikking, gevuld met stukken uit hun rijke voetbalerfgoed. Zo zitten er in de tassen memorabilia zoals krantenartikelen, retroshirts en zelfs een oude lederen bal die nog met veters is toegenaaid. De aftrap werd bijgewoond door Burgemeester Dirk De fauw, schepen van Welzijn Pieter Marechal en de boegbeelden van beide ploegen Raoul Lambert (Club) en Jules Verriest (Cercle). Lees hier het volledige nieuwsbericht van Stad Brugge.

“Brugge is een echte voetbalstad. De voetbaltassen willen een inspiratiebron zijn voor iedereen die met ouderen in gesprek gaat. Daarnaast past dit project ook in een Dementievriendelijk Brugge waarbij we een sfeer van solidariteit en gezamenlijk engagement willen creëren tussen generaties. ”

- Burgemeester Dirk De fauw

De sporttassen komen er als uitbreiding op het bestaande reminiscentie-aanbod van Erfgoedcel Brugge. Geïnteresseerden kunnen de sporttassen vanaf februari 2022 ontlenen via de uitleendienst van Erfgoedcel Brugge.