Goed gekruid (2004)

Inspelend op het Open Monumentendag-thema 2004 ‘Van nature een monument’ presenteerde Erfgoedcel Brugge in samenwerking met diverse partners de tentoonstelling ‘Goed gekruid’. Het Winckelbouck, een 18de eeuws receptenboek met geneeskundige bereidingen maar ook alledaagse zoete recepten, stond centraal. Dit receptenboek kan je verder raadplegen via www.historischebronnenbrugge.be.

De publicatie ‘Goed gekruid. Van kruiden en geneesmiddelen in het Sint-Janshospitaal’ (80 blz) gaat verder in op het functioneren van een apotheek in een 18de eeuws hospitaal, het verhandelen en gebruiken van kruiden en de geschiedenis van het 13de eeuwse broederklooster. 

Bij de tentoonstelling hoorde ook een kruidenlaboratorium, waar klasgroepen onder begeleiding van Klein Verhaal vzw zelf konden experimenteren met allerhande kruiden.

Een project van Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Hospitaalmuseum, Bruggemuseum, Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, OCMW-Archief en Kunstpatrimonium Brugge, Groendienst Brugge, Raakvlak en Erfgoedcel Brugge.