Toekomstvisies voor Brugge

Wereldcentrum op vlak van kalligrafie, culinair toptalent, een lange traditie in verfijnd vakmanschap, een uitzonderlijk divers aanbod aan boekhandels, vele kleine en grote ambachtelijke ateliers, een rijk boekenerfgoed, een sterk opleidingsaanbod voor gespecialiseerde vakmensen…

Handmade in Brugge en Brugge Letterstadverbinden al deze troeven in twee uitdagende toekomstvisies voor Brugge. Met Handmade in Brugge profileert Brugge zich als stad van baanbrekend vakmanschap, geworteld in een eeuwenoude traditie én tegelijk inzettend op creatie en innovatie. Brugge Letterstad versterkt de reputatie van Brugge als stad van boeken en letters, bevolkt met schrijvers, illustratoren, drukkers, uitgevers, boekbinders, boekrestaurateurs en visionaire kalligrafische kunstenaars met wereldwijde faam.

Deze toekomstvisies komen niet uit de lucht vallen. Er broeide al het één en ander, maar tapis plein vzw (expertisecentrum voor cultureel erfgoed) en het Brugs Erfgoednetwerk (BEN) brachten het afgelopen jaar mensen uit diverse domeinen en organisaties rond de tafel. De resultaten van deze boeiende ontmoetingen stellen we graag aan u voor. Klaar om door vele handen en hoofden verder te worden ingekleurd.

Klik hier voor de blauwdrukken:

Brugge Letterstad & Handmade in Brugge