Sportverhalen (2012)

Sportverhalen’ (2012) ging op zoek naar de kleine en grote momenten uit de Brugse sportgeschiedenis. Het startschot werd gegeven met een panelenparcours op 10 sportieve locaties. De uitreiking van de 50ste Trofee van Sportverdienste was een uitgelezen kans voor een terugblik op de voorbije winnaars. En dit zowel in een publicatie (verder te verkrijgen via de Sportdienst Brugge) als via enkele video-interviews op www.verhalenbankbrugge.be. Binnen de tentoonstellingsreeks ‘Snapshot’ was er ook aandacht voor de Brugse sporthelden.

Naast deze publieksgerichte acties werd ook een traject ontwikkeld dat sportverenigingen aanmoedigde om daadwerkelijk aan de slag te gaan met hun erfgoed. Een vormingsavond werd gevolgd door een handige brochure met tips & tricks: ‘Scoor met de sportverhalen van je club!’, die reeds een 350-tal keren werd opgevraagd door sport- en andere verenigingen uit gans Vlaanderen.

De kers op de taart werd de opname van erfgoedzorg in het reglement van de Brugse sportverenigingen als één van de criteria om extra financiële subsidies te verwerven.

Een project van de Sportdienst Brugge, de Brugse Sportraad, het Fotohuis (Stedelijke Academie voor Schone Kunsten DKO) en Erfgoedcel Brugge.