Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Lokale verenigingen, erfgoedorganisaties, musea, archieven, en daarnaast ook heel wat ambachtelijke makers: allemaal zetten ze hun erfgoed in de kijker.

Maar boven alles is Erfgoeddag een dag voor het publiek: je maakt er op een verrassende manier kennis met cultureel erfgoed in al zijn vormen en alles wat daar verder bij komt kijken.

 

Wanneer?

Van donderdag 25 tot zondag 28 april

 

Hoe maakt u het?

Met HOE MAAKT U HET? als thema wil Erfgoeddag ambachten en vakmanschap in de kijker zetten.

Erfgoeddag_Mind- and Makerspace_2018_MaM - Howest

Denk daarbij zeker niet alleen aan de bijna uitgestorven of museale ambachten, zoals mandenvlechten, stoelenmatten of scharen slijpen. Er is ook heel wat aandacht voor de ambachten van vandaag (en morgen), die dikwijls voortbouwen op eeuwenoude technieken die van generatie op generatie doorgegeven worden.

Van de rijke ambachtelijke geschiedenis van Brugge en het erfgoed van de Brugse ambachtsgilden tot de modernste technieken waarmee Makerspaces de toekomst helpen vormgeven: je vindt het allemaal in het Erfgoeddagprogramma.

PROGRAMMA

 

Samen met ruim 80 Brugse vakmannen en -vrouwen, lokale organisaties en erfgoedspelers werkte Erfgoedcel Brugge een uitgebreid programma met 91 activiteiten uit.

Benieuwd welke ambachten je in Brugge kan ontdekken, beleven en uitproberen? Het volledige programma vind je hier.

 

SAMENWERKING MET HANDMADE IN BRUGGE

 

Met een Erfgoeddag in het teken van ambachten kan ook Handmade in Brugge natuurlijk niet ontbreken. Samen met hun labelhouders werkten ze een ruim activiteitenaanbod uit waarin historisch, hedendaags en toekomstig vakmanschap elkaar ontmoeten.

Erfgoeddag 2019_Handmade in Brugge_2018_Alain Meessen

  

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren via erfgoeddag@brugge.be of op 050 44 50 48.