In de kijker

Wil je meer te weten komen over Erfgoeddag in Brugge? Of ben je benieuwd welk ambachtelijk erfgoed Brugge nog meer te bieden heeft? Op deze pagina vind je verdiepende informatie over Erfgoeddag Brugge en het thema HOE MAAKT U HET?

 

Ambachtelijk erfgoed uit West-Vlaanderen in beeld

Met meer dan 240 boeiende ontmoetingen met vakmanschap heeft West-Vlaanderen heel wat te bieden op Erfgoeddag.

Met de West-Vlaamse erfgoedcellen maakten we vijf filmpjes die de rijkdom en diversiteit van ons ambachtelijk erfgoed in de verf zetten.

Restauratrice Laetitia Golenvaux_2019_Pssst Media

Je vindt de volledige reeks hier.

 

'Brugse ambachten, vroeger en nu': nieuwe e-tentoonstelling op ErfgoedBrugge.be

Tijdens Erfgoeddag 2019 met als thema ‘HOE MAAKT U HET’? worden een weekend lang ambachten en vakmanschap prominent in de kijker geplaatst.

ErfgoedBrugge.be speelt hier graag op in en stelt je een selectie documenten en objecten voor gelinkt aan het verleden van Brugse ambachten. Het ambacht van smeden, steenhouwers, huidenvetters, ververs, hoedenmakers, timmerlieden en schrijnwerkers wordt in de kijker gezet, met telkens een filmpje naar hedendaagse Brugse vakmannen.

Klik en bekijk de e-tentoonstelling

 

Interview EXit: Hoe maakt u het op Erfgoeddag 2019?

Het Brugse cultuurblad EXit interviewde Jules De Doncker - coördinator van Erfgoeddag Brugge - en Ellen Vandenbulcke - coördinatrice van Handmade in Brugge.

Er is aandacht voor de Erfgoeddagkrant, de intensieve samenwerking met Handmade in Brugge, interessante nieuwe partners en enkele highlights uit het programma.

 

Klik hier om het volledige interview te lezen.

 

Artikel EXit: traject 'Hoogtewerk' i.s.m. MUS-E Belgium en KTA Brugge in de kijker

Hoogtewerk_Erfgoeddag_2019_stadsfotograaf Matthias Desmet

De april-editie van EXit had ook aandacht voor een bijzonder traject, waarbij kunstenares Leontien Allemeersch creatief aan de slag gaat rond stambomen en familiegeschiedenis met twee klassen uit het KTA Brugge.

Hier lees je er alles over.

 

Interview: Jos Van Immerseel over muzikaal vakmanschap

Anima Eterna Brugge bestaat niet zonder vakmanschap. Wij strikten stichter-dirigent Jos Van Immerseel voor een babbel over zijn indrukwekkende collectie ambachtelijk vervaardigde klavieren.

In de Erfgoeddagkrant lichten enkele quotes een tipje van de sluier. Het volledige interview kan je hier lezen.

Jos van Immerseel_Erfgoeddag 2019_2016_Pressiana Petia