Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Lokale verenigingen, erfgoedorganisaties, musea, archieven, en daarnaast ook heel wat ambachtelijke makers: allemaal zetten ze hun erfgoed in de kijker.

Maar boven alles is Erfgoeddag een dag voor het publiek: je maakt er op een verrassende manier kennis met cultureel erfgoed in al zijn vormen en alles wat daar verder bij komt kijken.

 

Wanneer?

Van donderdag 25 tot zondag 28 april 2019

 

Hoe maakt u het?

Met HOE MAAKT U HET? als thema zette Erfgoeddag 2019 ambachten en vakmanschap in de kijker.

Erfgoeddag_Mind- and Makerspace_2018_MaM - Howest

Denk daarbij zeker niet alleen aan de bijna uitgestorven of museale ambachten, zoals mandenvlechten, stoelenmatten of scharen slijpen. Er was ook heel wat aandacht voor de ambachten van vandaag (en morgen), die dikwijls voortbouwen op eeuwenoude technieken die van generatie op generatie doorgegeven worden.

Van de rijke ambachtelijke geschiedenis van Brugge en het erfgoed van de Brugse ambachtsgilden tot de modernste technieken waarmee Makerspaces de toekomst helpen vormgeven: het stond allemaal op het Erfgoeddagprogramma.

PROGRAMMA

 

Meer dan 80 partners zorgden samen voor een uitgebreid en divers programma met 91 activiteiten, waaronder de allereerste Erfgoeddagnocturne!

Bedankt aan iedereen - erfgoedpartners, vrijwilligers en bezoekers - die van deze Erfgoeddag een succes hebben gemaakt.

 

SAMENWERKING MET HANDMADE IN BRUGGE

 

Met een Erfgoeddag in het teken van ambachten kon ook Handmade in Brugge natuurlijk niet ontbreken. Samen met hun labelhouders werkten ze een ruim activiteitenaanbod uit waarin historisch, hedendaags en toekomstig vakmanschap elkaar ontmoeten.

Erfgoeddag 2019_Handmade in Brugge_2018_Alain Meessen

  

Dit was Erfgoeddag Brugge 2019!

Klik op de foto hieronder om enkele sfeerbeelden te ontdekken. Of klik door naar de pagina In de kijker, waar je nog enkele filmpjes, artikels en interviews rond Erfgoeddag Brugge 2019 terugvindt.