Erfgoeddag 2020

Gezien de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus kan Erfgoeddag 2020 - oorspronkelijk gepland op 25 en 26 april - dit jaar niet doorgaan. De risico's voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Maar niet getreurd! De 20ste verjaardag van Erfgoeddag schuift gewoon een jaartje op. We hernemen 'De Nacht' - het thema van deze feesteditie - op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021.

Ook Erfgoeddag 2020 willen we in Brugge niet onopgemerkt voorbij laten gaan...

 

Nachtnummers: een lichtpuntje in tijden van Corona

De Hoogstraat bij nacht, 1980_copyright ErfgoedBrugge.be - collectie Stadsarchief (foto: Jan Termont)

De voorbije maanden vroegen we jullie om je favoriete Nachtnummer toe te voegen aan onze Spotify-playlist, samen met de reden waarom je voor dit nummer koos. Een vakjury selecteerde hieruit 20 nummers. Daarna stelden jullie een top 5 samen via onze Facebookpagina.

Die top 5 zou op zaterdag 25 april als feestelijke opener van het Brugse Erfgoedweekend door de stadsbeiaardier op de Brugse beiaard gespeeld worden.

Een feestelijke opener zal het niet meer zijn, maar de stadsbeiaardier liet weten dat hij de nachtnummers – als lichtpuntje in tijden van Corona – die dag graag voor ons speelde.

Op zaterdag 25 april, na het luiden van de klokken en de Triomfklok om 20u, bracht stadsbeiaardier Wim Berteloot deze vijf toppers live op Brugse beiaard brengen:

Toute la nuit

- Arno

Because the night

- Patti Smith

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen

- Wannes Van De Velde

Meet us where the night ends

- MONO

Nights in white satin

- The Moody Blues 

Heb je de Nachtnummers, live op de Brugse beiaard gemist? Dan kan je de bespeling op onze Facebookpagina nog altijd herbekijken.

Meer weten? Je kan het volledige persbericht rond ons 'klein beetje Erfgoeddag' hier nalezen. 

 

HEB JE ONDERTUSSEN AL NOOD AAN EEN STREEPJE NACHTMUZIEK?

 

Luister naar onze Spotifylijst via deze link.

 

 

Wat is Erfgoeddag?

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Talrijke demonstraties en workshops, tentoonstellingen, lezingen, wandelingen en fietstochten, … dompelen je onder in de schat aan cultureel erfgoed die Brugge te bieden heeft. 

Thema: De Nacht

De missie van Apollo 13 op televisie, 1970_copyright ErfgoedBrugge.be - collectie Brusselle-Traen

Tijdens het Erfgoedweekend staat ‘De Nacht’ centraal. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Zo kan je niet alleen overdag, maar ook ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of zelfs ’s nachts het cultureel erfgoed komen ontdekken. 

‘De Nacht’ roept niet alleen nieuwe thema’s op, maar spreekt ook andere zintuigen en emoties aan.