Zet de nacht in met onze Erfgoeddagplaylist!

De Hoogstraat bij nacht, 1980_copyright ErfgoedBrugge.be - collectie Stadsarchief (foto: Jan Termont)

Erfgoeddag 2020 gaat door op zaterdag 25 en zondag 26 april en heeft als thema DE NACHT. Speciaal voor jou selecteerden wij - samen met Schepen van Cultuur Nico Blontrock en Burgemeester Dirk de Fauw - elk drie nachtnummers. Maar ook heel wat andere muziekliefhebbers bezorgden ons ondertussen al hun favorieten.

 

De volledige lijst kan je via deze link online beluisteren op Spotify.

Heb je nog geen Spotify? Via deze link leggen we je uit hoe je je eenvoudig en gratis kan aanmelden.

Ook op Erfgoeddag 2020 willen we onze nachtnummers volop laten horen. Misschien hoor je jouw favoriete muziek wel in onze bar in het Centraal infopunt In de Nieuwe Pastorie… of op de klokken van de Brugse beiaard?

 

Wedstrijd: Luister naar jouw favoriete nachtnummer op de Brugse beiaard

Tot en met 14 februari kon elke muziek- en erfgoedliefhebber zijn of haar favoriete nachtnummer doorsturen. Elk nummer met het woord ‘nacht’, ‘night’, ‘nuit’, … in de titel kwam daarvoor in aanmerking.

Wol- en lederhandel Jos. De Jonghe op de Eiermarkt, 1952_copyright ErfgoedBrugge.be - collectie Stadsarchief (verz. Brusselle-Traen)

Heel wat deelnemers vertelden ons ook waarom dit nummer voor hen zo’n speciale betekenis heeft.

Uit deze inzendingen stelt de jury op dit moment een top 20 samen. Geef nog tot en met woensdag 25 maart kan je via onze Facebookpagina jouw like(s) aan de origineelste inzending(en). Tijdens Erfgoeddag - op zaterdag 25 april om 14.30 uur zal stadsbeiaardier Wim Berteloot de vijf nummers met de meeste stemmen live op de Brugse beiaard brengen. De vijf winnaars kunnen dit concert bovendien exclusief volgen vanuit de beiaardkamer.

Benieuwd naar de winnende nummers? Spits dan zeker je oren op zaterdag 25 april om 14.30 uur en hoor de klanken van de nachtnummers over de Brugse binnenstad dansen!

Het volledige wedstrijdreglement kan je hier nalezen.