Tijdschrift Brugs Ommeland

Brugs Ommeland is een driemaandelijks tijdschrift over het leven in Brugge door de eeuwen heen. Het tijdschrift werd in 1961 opgericht onder de vleugels van de Heemkundige Kring Maurits van Coppenolle.

In elk nummer belichten wisselende auteurs aspecten uit de Brugse geschiedenis, en dit zowel rond cultureel als onroerend erfgoed. Via de ‘kroniek en korte berichten’ wordt de link met de erfgoedactualiteit gelegd.

Een abonnement op Brugs Ommeland kost 25 Euro per jaar.

Heel wat informatie is ook online beschikbaar:
+ Via geschiedenisbrugge.brugseverenigingen.be/BrugsOmmelandtijdschrift lees je meer over het laatste nummer en de activiteiten die op til staan.
+ Verken de index van alle artikels die reeds verschenen zijn: 

Het tijdschrift Brugs Ommeland ontvangt een structurele subsidie van het Stadsbestuur Brugge als periodieke erfgoedpublicatie rond Brugs cultureel erfgoed, geschiedenis, kunstgeschiedenis en volkscultuur.

Over de ruimere werking van de heemkring Brugs Ommeland vind je meer in de categorie ‘Erfgoedverenigingen’, onder ‘Familiekunde, heemkunde & volkskunde’.

Over het documentatiecentrum van de heemkring Brugs Ommeland lees je meer in de categorie ‘Archieven & documentatiecentra’.

  • Laatst bijgewerkt op 10-03-2020