Mijmerdozen

RESERVEER HIER DE MIJMERDOZEN

De mijmerdozen en het bijbehorende lespakket voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar werden tussen 2020 en 2022 ontwikkeld in het kader van het bovenlokaal cultuurproject ‘Dieper graven in het geheugen’. Dit was een samenwerking tussen Erfgoedcel Brugge en Erfgoedcel TERF met steun van de Vlaamse Overheid. 

De mijmerdozen zijn een uitbreiding op het bestaande reminiscentieaanbod (koffers souvenirs, huiselijke hoekjes...) en kunnen ingezet worden bij intergenerationele contacten tussen ouderen of mensen met dementie en hun mantelzorgers, familieleden of kinderen uit de 3de graad van het basisonderwijs uit een school uit de buurt van het woonzorgcentrum. De dozen zijn bedoeld om tijdens één-op-één contacten herinneringen op te halen aan de hand van erfgoedobjecten en -verhalen. Ze prikkelen alle zintuigen en werken activerend. Ze dragen bij tot het algemeen welbevinden en de levenskwaliteit van de ouderen of mensen met dementie.

Lees hier meer over het project 'Dieper graven in het geheugen' en onze werking rond herinneringen en erfgoed.

Wil je een mijmerdoos reserveren? Zo werkt het:

  • De mijmerdozen zijn gratis te ontlenen voor een periode van maximaal 3 weken.
  • Raadpleeg onderstaande kalender om te zien welke mijmerdozen beschikbaar zijn.
  • Reserveer zeker 3 werkdagen op voorhand.
  • Vul onderstaand reservatieformulier in (LET OP: afhalen en terugbrengen kan NIET OP DINSDAG EN DONDERDAG).
  • Bij eventuele schade zal een schadevergoeding gevraagd worden.
  • Er zijn vijf verschillende mijmerdozen in het aanbod, telkens uitgewerkt rond een bepaald thema. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de projectpagina.

KalenderReservatieformulier