infosessie 'hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm?'

Hoe geef je een sterk meester-leertraject vorm? Hoe kan je je vakmanschap als immaterieel erfgoed begrijpen? Hoe plan je het vakmanschap verder door te geven? Hoe kan je de samenwerking tussen meester en leerling(en) vormgeven? En hoe kan een traject verlopen qua opbouw en tijd? Hoe denk je het vakmanschap te documenteren? Heel wat inhoudelijke vragen stellen zich in het uittekenen van een meester-leerlingtraject.

Op donderdagavond 2 juni om 18u organiseren we samen met Handmade in Brugge en Werkplaats immaterieel erfgoed een lokaal infomoment in Brugge dat je hierbij kan helpen. De sessie gaat door in de indrukwekkende Goudlederbehangzaal van het Stadhuis van Brugge, Burg 11.

We starten om 18u met een plenair gedeelte waarin het team van Werkplaats immaterieel erfgoed je uitlegt hoe je een sterk leerling-meestertraject vormgeeft en de kersverse handleiding voorstelt.

Van 19u30 tot 20u is er de mogelijkheid om informele contacten te leggen met andere makers met een hapje en een drankje.

Vanaf 20u worden de Brugse makers uitgenodigd om deel te nemen aan een praktische oefening waarbij ze concreet aan de slag kunnen gaan.

Je verneemt er meer over de verschillende aspecten die een goed meester-leerlingtraject kunnen vormgeven en er is ruimte voor uitwisseling en vragen.

Je kan je uiterlijk tot 30 mei 9u inschrijven.