Handmade in Brugge

Heel wat monumenten in Brugge getuigen van de virtuositeit van ambachtslui uit het verleden. Maar wie goed rondkijkt, ontdekt ook vandaag nog steeds vele ambachtelijke ateliers in Brugge. Van open ateliers in winkels tot verborgen pareltjes weggestopt in kelders. Er zijn ook heel wat ambachtelijke familiebedrijven die de kennis van vader op zoon doorgaven, maar ook jong talent dat het plezier van het creëeren met de hand herontdekt! Handmade in Brugge zet ze op de kaart en wijst je de weg! 

Deze Handmade in Brugge-app is opgevat als een mooie wandeling door een verrassend stukje Brugge. Je hoeft niet alle locaties af te gaan. Pik er uit wat je interessant vindt en pauzeer zeker ook even bij een Brugs biertje! Aarzel niet om binnen te wandelen bij de verschillende ateliers en shops. Heel wat monumenten en musea kan je bezoeken op de route.

Ga op stap met Handmade in Brugge, ontdek de ambachten uit het verleden én de hedendaagse makers in hun ateliers. Start je wandeling op de BURG en treed in de voetsporen van ambachtslui, vroeger en vandaag. 

Realisatie: Handmade in Brugge i.s.m. Bruggemuseum, Erfgoedcel Brugge, Toerisme Brugge en Dienst Lokale Economie Brugge. Brugse makers staan in de kijker. Mensen die met passie de wereld om ons heen vormgeven. Geworteld in traditie én inzettend op creatie en innovatie. 

Handmade in Brugge is een initiatief van tapis plein vzw in samenwerking met de Stad Brugge.

www.handmadeinbrugge.be