Fietstochten naar activiteiten buiten het centrum

Fietstochten naar activiteiten buiten het centrum

Dat er veel cultureel erfgoed aanwezig is in het historische stadcentrum van Brugge, hoeven we je vast niet meer te vertellen.

Maar weet je dat er ook heel wat erfgoed te ontdekken valt in de Brugse deelgemeenten? Zo ook op Erfgoeddag!

Om het voor jullie makkelijk te maken, ontwikkelden drie leerlingen 6de middelbaar van Sint-Leo Hemelsdaele met de ondersteuning van twee vrijwilligers van de Fietsersbond van Brugge twee Erfgoeddag-fietsroutes. 

Deze routes verbinden verschillende Erfgoeddagactiviteiten buiten het centrum en vertrekken telkens aan het centraal infopunt bij het Gezellehuis.

Op deze kaart zie je welke Erfgoeddagactiviteiten buiten de Ring liggen.

De eerste route is iets korter en verbindt de activiteiten ten oosten en zuiden van Brugge. De tweede route is wat langer en neemt je mee ten noorden van de stad. Je hoeft uiteraard niet overal te stoppen, je kiest zelf welke activiteiten je onderweg bezoekt. Je hoeft niet te reserveren.

Bij de routes hoort ook een boekje met meer uitleg. Dit kan je op Erfgoeddag komen ophalen op het centraal infopunt bij het Gezellehuis.      

Scan dus op Erfgoeddag de QR-codes of klik op de link hieronder. Stap op je fiets en laat je een hele dag verrassen door tal van huiselijke activiteiten!

Route 1 Route 2