Erfgoedweek 2024: doe jij mee?

Erfgoedweek 2024: doe jij mee?

Doe mee aan Erfgoedweek 2024

Aan Erfgoeddag van 2024 is ook dit jaar opnieuw een Erfgoedweek gekoppeld. Erfgoedexperten trekken tijdens deze week naar de klas om leerlingen warm te maken rond erfgoed, de zogenaamde 'klasbakken'. Je kan ook klassen uitnodigen om bij jouw erfgoedorganisatie op bezoek te komen. In 2024 valt die Erfgoedweek tussen 15 en 26 april.

Voor de erfgoedsector:

Een koppeling met het thema 'Thuis' is voor de Erfgoedweek niet noodzakelijk. Je kan er zelf voor kiezen om wel of geen thematische activiteit te organiseren. Hier kan je inspiratievolle artikelen en tips van vorige edities terugvinden op de website van FARO. 

De (zachte) deadline om jouw activiteit in te schrijven was 27 november 2023. Heb je toch nog een vaag idee, maar moet je de details nog uitwerken? Geen probleem! Geef een algemene omschrijving wanneer je je activiteit registreert en nadien kan je nog naar hartenlust jouw activiteit verder vormgeven en aanpassen. Als je nog verdere educatieve ondersteuning nodig hebt bij het ontwikkelen van jouw klasbakkenvoorstel kan je contact opnemen met lisa.bracke@brugge.be.

Lees hier hoe je jouw activiteit registreert.

Voor leerkrachten:

Het Brugse aanbod voor de Erfgoedweek begint ondertussen goed vorm te krijgen. Bekijk hier op Cultuurkuur wat er voor scholen tijdens de Erfgoedweek te beleven valt en nodig een klasbak uit naar jouw klas!