Erfgoeddag 2021

 

 

 

Proef van het Brugse erfgoed

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel erfgoed. Je maakt er telkens weer kennis met het Brugse erfgoed in al zijn vormen. 

Op zaterdag 24 en zondag 25 april pakten heel wat lokale musea, bibliotheken, erfgoedverenigingen, ... uit met hun nachtelijk erfgoed.

 

THEMA 'DE NACHT'

Dit jaar was het extra feest, want Erfgoeddag blies 20 kaarsjes uit. Eigenlijk wilden we daar vorig jaar al op klinken, maar corona stak er toen een stokje voor. Maar uitstel betekende geen afstel. In 2021 nodigden we iedereen uit om de afgelopen twee decennia aan Erfgoeddagen toch nog te komen vieren.

Ook het thema 'De Nacht' werd daarbij hernomen. Ben je een sterrenstaarder? Of vertel je graag verhaaltjes voor het slapengaan? Wil je bijleren over de donkere onderbuik van Brugge? Dan zal je smullen van ons aanbod. 

‘De Nacht’ roept niet alleen nieuwe thema’s op. Hij spreekt ook andere zintuigen en emoties aan. Bovendien inspireert zijn lokroep ons om ook in het donker op verkenning te gaan. Daarom kan je dit jaar ook tot 's avonds laat terecht op Erfgoeddag.

 

EEN VEELZIJDIG PROGRAMMA

Samen met meer dan 40 partners staken we voor jou een veelzijdig en intrigerend programma ineen.

  

Een hele zaterdag Erfgoeddagradio

Als kers op de verjaardagstaart doken we op zaterdag 24 april een hele dag de radiostudio in. Samen met Villa Bota dompelen we je onder in de wondere wereld van het nachtelijke erfgoed.

Erfgoeddag gemist?

Deze 13 activiteiten kan je ook nu nog (her)beleven:

Erfgoeddagradio gemist?

Villa Bota goot de volledige uitzending in een zesdelige podcast rond erfgoed en de nacht.

Herbeluister Erfgoeddagradio via de Spotify-speler hiernaast of op Spotify

Deze thema's en gasten kwamen aan bod:

Erfgoeddag Brugge 2021 in foto's!

Klik op één van de foto's hieronder om de sfeer van Erfgoeddag Brugge 2021 nog eens op te snuiven.