Erfgoeddag 2022

Erfgoeddag 2022

 

Erfgoeddag maakt school: een feest voor de erfgoed- en onderwijssector!

Erfgoeddag is hét jaarlijkse feest voor cultureel erfgoed. Elk jaar vieren we al het interessante erfgoed dat Brugge te bieden heeft met talloze activiteiten en initiatieven. Iedere editie staat in het teken van een bepaald thema, en dit jaar is dat: onderwijs.

Erfgoeddag Brugge gaat door op 24 april 2022. Speciaal ter gelegenheid van het thema organiseren we ook een heuse Erfgoedweek, die gericht is op de scholen. In Brugge valt die scholenweek in de eerste week na de Paasvakantie, dus van 19 t.e.m. 22 april 2022.

Let op, want deze timing is uniek voor Brugge!

Ben je benieuwd naar hoe Erfgoeddag Brugge 2022 eruit zal zien? Blijf deze pagina dan zeker in de gaten houden.

 

Het startschot van Erfgoeddag 2022 is gegeven!

Op maandag 15 november 2021 vond onze infosessie over Erfgoeddag Brugge 2022 plaats. Gelukkig kon dit info-moment (nog) fysiek doorgaan, en het resultaat was een boeiende avond waarop veel straffe activiteitenideeën de ronde deden!

Kon je er niet bij zijn? Geen paniek. Je kan ons je eerste ideeën nog doorsturen vóór 6 december via erfgoeddag@brugge.be

Ben je wel geïnteresseerd om zelf een Erfgoeddag-activiteit te organiseren, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina's 'Deelnemen als leekracht of school' en 'Deelnemen als erfgoedorganisatie.' Je kan ons ook altijd contacteren via erfgoeddag@brugge.be. We helpen je graag verder!

En tot slot: Zoek je nog een insteek in het thema, of weet je zelfs helemaal niet wat Erfgoeddag is? Neem dan zeker eens een kijkje in de inspiratiebrochure van FARO.