Brugse Klokkenspelvereniging

De Brugse Klokkenspelvereniging werd in 1976 (her)opgericht, met als doel de bescherming, integratie en promotie van de klokken- en beiaardcultuur in alle facetten van het Brugs stadsleven. Daarnaast wil de vereniging ook de uitstraling van de beiaard als authentiek Vlaams instrument, zowel op nationaal als op internationaal vlak, bevorderen.

De Brugse Klokkenspelvereniging is een ledenvereniging. Daarnaast organiseert ze ook verschillende activiteiten die de Brugse klokken- en beiaardcultuur in de kijker zetten.

+ Jaarlijks verzorgt de vereniging de zomeravondconcerten op de Brugse beiaard. Van begin juni tot eind september vinden die iedere maandag- en woensdagavond plaats. Voor enkele van deze concerten nodigt de Brugse Klokkenspelvereniging gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland uit.

+ Daarnaast houdt de vereniging ook de traditie van het voetluiden in ere. Bij speciale gelegenheden luiden ze de Dumeryklok in de Bouveriestraat.

De data van alle concerten vind je op de website.

Het borgen van de Belgische beiaardcultuur – de hoofddoelstelling van de vereniging – werd in 2014 door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

  • Laatst bijgewerkt op 01-08-2022