NIEUWSBRIEF
10 januari 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOEDfeest IN 2022

 Na een deugddoende periode van rust en vakantie vliegt Erfgoedcel Brugge er terug in! Ook in 2022 staat ons team te trappelen om jou en jouw initiatieven rond cultureel erfgoed te ondersteunen met onze expertise.

We hebben dit jaar weer enkele mooie projecten in het vooruitzicht waarvoor we graag hieronder al promotie maken.

Tot slot wenst de Erfgoedcel je een mooi 2022 toe vol kansen en mooie momenten!

Veel leesplezier,

Livia, Sarah, Lisa, Pieter en Catherine
het Erfgoedcel Brugge-team

 

deadline activiteiten erfgoeddag

Onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school’ ontdekken we dit jaar de band tussen erfgoed en onderwijs. De Brugse scholen worden van harte uitgenodigd op de Erfgoedweek van dinsdag 19 april tot en met vrijdag 22 april. Inschrijven voor de activiteiten voor scholen kan tot 14 januari 2022. Stuur een mailtje naar erfgoeddag@brugge.be of schrijf je hier in.

Uiteraard worden alle Brugse erfgoedorganisaties eveneens van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de klassieke Erfgoeddag op zondag 24 april. De deadline om een activiteit in te schrijven is 14 januari. Geen nood: de details van je activiteitenconcept kunnen de komende maanden nog aangepast worden.

 

football memories gelanceerd

Met “Football Memories” slaan Stad Brugge, Club Brugge Foundation VZW & Cercle Brugge Community de handen in elkaar om ouderen – al dan niet met dementie – samen te brengen om herinneringen op te halen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete voetbalploeg.

Het project is een initiatief van Brugge draait om Mensen. De sporttassen gevuld met voetbalerfgoed worden aan het huidige reminiscentieaanbod toegevoegd in januari. Het uitlenen van de sporttassen is hier mogelijk vanaf februari 2022.

 

brugse regio kweekvijver voor excellerend vakmanschap

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon kende op 7 december 2021 de nieuwe beurzen toe voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Maar liefst 7 van de 21 toegekende beurzen zijn voor Brugse leerlingen of meesters!

Erfgoedcel Brugge begeleidde maar liefst vier van de zeven ambachtslieden met Brugse link die hun beursaanvraag goedgekeurd zagen.

 

weekend van het brugs

Eind januari zet Stad Brugge i.s.m. talrijke partners het Brugse dialect in de kijker tijdens een meerdaags festival. Het Brugs is niet enkel de taal van volkse kluchten, maar ook een eeuwenoude, rijke en sappige cultuurtaal.

Hoe klinken bekende muzieknummers in het Brugs? Welk Brugs woord ken jij voor een typisch alledaags gebruiksvoorwerp?

Kom naar één van de activiteiten, verrijk je woordenschat en ontdek parels uit je eigen streektaal. Ontdek het aanbod hier.

Bronnengids CEMPER podiumerfgoed

Om te kunnen navigeren door de veelheid aan instellingen, websites, databanken en online platformen waar bronnenmateriaal bewaard wordt ontwikkelde CEMPER, in samenwerking met Kunstenpunt een overzichtelijk online platform: Bronnengids Podium. Deze website helpt onderzoekers die op zoek zijn naar bronnenmateriaal rond dans, theater of aanverwante disciplines zoals circus en scenografie een weg te banen door het gevarieerde bronnenlandschap.

Ontdek het platform hier.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.