Xplore Bruges

Fr  -  De -  En -  Es

is het nieuwe mediaplatform van de Stad Brugge. Het wil de rijkdom en diversiteit van het Brugse erfgoed aan de Bruggeling en Bruggebezoeker tonen.

Thema's

Download nu!Download nu!

Partners

Erfgoedcel Brugge, Toerisme Brugge, Musea Brugge, Handmade in Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Stadsarchief Brugge, Monumentenzorg en Erfgoedzaken, European Lettering Institute, Brugge Plus vzw.

Met de steun van

Toerisme Vlaanderen

Hoe werkt het?

 1. Xplore Bruges werd ontwikkeld voor Android en Apple, zowel voor smartphones als tablets. Heb je een Android toestel, surf dan naar Google Play. Applegebruikers gaan naar de App Store (Ipadgebruikers, ga naar 'aankopen > iphone apps') of werk via je iTunes account. Download er Xplore Bruges. De app is volledig gratis. 

 2. Bij je eerste download kan je kiezen om een offline kaart van Brugge mee te downloaden. Dit geeft het voordeel dat je straks de tour ook volledig offline kan raadplegen. Je hebt dus geen mobiel internet nodig om de tour in de stad of het museum te bekijken.

 3. Kies je taal. De meeste tours worden 5-talig (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans) aangeboden.
   
 4. Bekijk alle beschikbare tours in jouw gekozen taal. Per tour krijg je een korte beschrijving van de inhoud en kan je op een kaart de plekken zien die worden bezocht.

 5. Download jouw favoriete tour. Je zal gevraagd worden om in te loggen hiervoor. Inloggen kan eenvoudig via een bestaande facebook account of je kan ook een nieuw Xplore Bruges account aanmaken. Elke gedownloade tour komt in 'Mijn tours' terecht. Ook hier geldt, eens de tour op je toestel staat, heb je geen mobiel of draadloos internet meer nodig om de tour te volgen.

 6. Start de tour onder ‘Mijn tours’ en ga op stap in Brugge. Wanneer je een stadswandeling volgt, geeft je toestel een signaal als je een interessante plek nadert en opent de info automatisch.
   
 7. Deel een plek op facebook of twitter of geef feedback op de tours. Zo maak je andere gebruikers warm om ook op stap te gaan met Xplore Bruges. 

Thema's