NIEUWSBRIEF
9 maart 2023
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

ontdek vanaf 23 maart het programma voor erfgoeddag 2023

   

Maak je klaar voor een zondag vol geblaat, gehinnik, gebrul en gekraai, want deze keer pakt Erfgoeddag uit met het thema ‘Beestig!’. Op 23 april geniet je gratis van 56 activiteiten op verschillende locaties in en rond Brugge die je meenemen naar de dierenwereld.
   
Samen met meer dan 50 lokale partners heeft Erfgoedcel Brugge een boeiend programma uitgewerkt vol bijzondere workshops, verrassende wandelingen, unieke concerten...
   
Het neusje van de zalm is ongetwijfeld ons Centraal Infopunt op de Vismarkt, waar we een hele dag activiteiten voor oud en jong serveren.
   
Het volledige programma staat vanaf 23 maart hier voor je klaar!

      

 terugblik Erfgoedrendez-vous: Hoe kan je inzetten op zorg?
    

Wist je dat herinneringen ophalen – of in vaktermen reminiscentie – heel wat kansen biedt voor de zorgsector?
   
Zeker voor personen met dementie blijkt het werken met voorwerpen en verhalen uit vervlogen tijden een groot succes. De erfgoedsector kan daar een grote rol in opnemen!
   
Op het eerste erfgoedrendez-vous van het jaar, dat doorging op 6 maart in het Volkskundemuseum, zetten we daarom inspirerende Brugse initiatieven rond erfgoed en zorg in de kijker. Op de website blikken we terug en delen we ‘tips and tricks’.

    

 erfgoedcel brugge verwelkomt nieuwe bruggelingen
   

Op 20 maart verwelkomt Stad Brugge een paar honderd nieuwe Bruggelingen in het Concertgebouw. Het belooft een feestelijke avond te worden, waarop nieuwe inwoners kunnen kennismaken met hun mooie werelderfgoedstad. Na afloop krijgen ze een welkomstpakket mee naar huis.
   
Daarin zit een leuke weefopdracht, waarmee Erfgoedcel Brugge haar rol als spin in het Brugse erfgoednetwerk bekend maakt en de nieuwe Bruggelingen uitnodigt om te genieten van het bekende en minder bekende erfgoed dat Brugge rijk is.
   
   

vacatures kandidatuur brugge culturele hoofdstad 2030
   

Brugge is kandidaat om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.
   
Stad Brugge is op zoek naar twee gedreven collega's die mee hun schouders onder het voorbereidingstraject willen zetten. Oproep dus aan alle culturele bruggenbouwers met een hart voor Brugge: laat van je horen!
   
Solliciteren kan nog tot 14 maart. Alle info vind je hier.
    
   

   

   

 
 maak kennis met de nieuwe aanwinsten in het kantcentrum
     

Toen in 2014 het Brugse Kantcentrum een nieuwe start nam in de oude school van de zusters Apostolinnen in de Balstraat bleek er van de vroegere kantcollectie niets meer te zijn overgebleven.
   
Ondertussen is door vele giften een interessante eigen verzameling van meer dan 350 stukken kant opgebouwd. Alle deze erfgoedobjecten zijn de afgelopen drie jaar in samenwerking met vrijwilligers van Erfgoedcel Brugge geregistreerd, gefotografeerd en verpakt.

Tien bijzondere stukken met een boeiend verhaal kan je nu ontdekken in een gloednieuwe e-tentoonstelling.

   

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.