Stadsapp Xplore Bruges scoort brons bij Bib Web Awards 2017

Op maandag 4 december 2017 reikte de Bibliotheekschool Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen Vlaamse bibliotheken en documentatiecentra. Een vijftigtal projecten, verdeeld over zeven categorieën, werd genomineerd.

De stadsapp Xplore Bruges kreeg een nominatie in de categorie ‘Groot Gezien’, met grote projecten rond digitale informatieverstrekking. Xplore Bruges won uiteindelijk de derde prijs of bronzen award. 

Xplore Bruges is de meertalige stadsapp van Brugge, zoals ontwikkeld door Erfgoedcel Brugge en Toerisme Brugge. De app telt momenteel zeven wandelroutes, twee fietsroutes en zes indoorroutes. De meest recente tour is ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’, naar de gelijknamige tentoonstelling die momenteel in het Groeningemuseum loopt. Erfgoedcel Brugge werkt voor Xplore Bruges samen met tal van erfgoedpartners, waaronder de Openbare Bibliotheek Brugge, het Stadsarchief Brugge en Handmade in Brugge. 

De stadsapp Xplore Bruges is gratis beschikbaar, zowel als webversie, Android- en Iphone-app. Xplore Bruges werd gerealiseerd met steun van Toerisme Vlaanderen.

www.xplorebruges.be