NIEUWSBRIEF
10 mei 2021
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook
Erfgoeddag gemist? Deze activiteiten kan je nu nog beleven!
Campagnebeeld Erfgoeddag © Ilse Hermans

Op zaterdag 24 en zondag 25 april vierde Erfgoeddag z'n 20ste verjaardag. Thema van deze feesteditie was 'De Nacht'.

Samen met meer dan 40 partners staken we voor jou een veelzijdig en intrigerend programma ineen. En als kers op de verjaardagstaart doken we met Villa Bota de radiostudio in. Tijdens Erfgoeddagradio dompelden we je een hele dag onder in de wondere wereld van het nachtelijke erfgoed.

Erfgoeddag gemist? Wij zorgen voor een overzicht van alle activiteiten die je ook nu nog kunt herbeleven.

dubbelexpo 'de wereld binnen handbereik' opent in leuven
© Rossano Bacchin

De collectie Spermalie gaat op verplaatsing. Tussen mei en augustus maak je in Brugge en in Leuven kennis met dit bijzondere erfgoed. Curatoren en ervaringsdeskundigen Piet Devos en Tonia In den Kleef presenteren op vraag van De Kade vzw en Erfgoedcel Brugge hun selectie uit de bijzondere verzameling hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.

Het eerste luik van de tentoonstelling in Leuven (KADOC-KU Leuven, 3 mei tot 29 augustus) kan je sinds vorige week bezoeken. In Brugge opent ‘De wereld binnen handbereik’ (Musea Brugge, Arentshuis, 21 mei tot 29 augustus) op 21 mei.

een meester-leerlingbeurs: iets voor jou?
© Klaas De Buysser

Eind april lanceerde de Minister van Cultuur een nieuwe beursronde voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Daarmee krijgen vakmannen- en vrouwen de nodige ondersteuning om gedurende een langere periode intensief samen te werken en zo kennis en vaardigheden aan elkaar door te geven.

Wil je meer weten over de beurzen? Overweeg je een beurs aan te vragen als meester óf als leerling? Op donderdagavond 27 mei organiseren we samen met Handmade in Brugge organiseren een digitale infosessie.

Beeldbank brugge wordt 20 jaar jong

© ErfgoedBrugge.be - Stadsarchief Brugge

Beeldbank Brugge, de oude dame onder de beeldbanken, is nog steeds springlevend. Ondertussen bevat ze maar liefst 68.000 afbeeldingen, een onuitputtelijke informatie- en inspiratiebron voor al wie zich in de Brugse geschiedenis verdiept.

Stadsarchief Brugge viert deze twintigste verjaardag op verschillende manieren, o.a. via de Facebookpagina en de nieuwsbrief van het Stadsarchief Brugge.

gesprek: 'ademruimte' focust op brugge in 100 objecten

© De Republiek

Met de gesprekkenreeks 'Ademruimte' gaat De Republiek op zoek naar gedeelde waarden in een steeds sterker gepolariseerde wereld.

Op 12 mei is het boek 'Brugge in 100 objecten' onderwerp van gesprek. Of hoe Brugs erfgoed ook een verhaal weet te vertellen over het Brugge van vandaag.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.