Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject

Eind april lanceerde de Minister van Cultuur een nieuwe beursronde voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Daarmee krijgen vakmannen- en vrouwen de nodige ondersteuning om gedurende een langere periode intensief samen te werken en zo kennis en vaardigheden aan elkaar door te geven. (c) Klaas De Buysser

Een mooie kans dus voor meesters om de makers van morgen mee te helpen vormen. En voor leerlingen om de nodige bagage te verzamelen om vakmanschap levend te houden!

 

Schrijf je in voor de lokale infosessie in Brugge!

Wil je meer weten over de beurzen? Overweeg je een beurs aan te vragen als meester óf als leerling? Ken je makers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de beurzen?

Op donderdagavond 27 mei om 20u organiseren we samen met Handmade in Brugge een lokaal infomoment rond de beurzen vakmanschap.

  • Sophie Muyllaert (Departement Cultuur, Jeugd & Media) legt uit hoe je een aanvraag kan indienen.
  • Daarnaast zoomen we in op het meester-leerlingtraject van Handmade in Brugge-maker Harald Lamon (het Lepelhuis) en Thomas Reyntjens (Meneertje Teelepel).
  • Daarbij nemen wij, Sophie en Harald ook ruim de tijd om al jullie vragen i.v.m. de beurzen vakmanschap te beantwoorden.

Het infomoment zal online doorgaan via MS Teams. Klik even voor 20u op deze link en je komt meteen in de infosessie terecht.