Open Monumentendag BRUGGE - 7 & 8 september 2019

Open Monumentendag BRUGGE - 7 & 8 september 2019

150 JAAR SCHOUWBURGWIJK

150 jaar geleden opende de stadsschouwburg. Een oude maar levendige wijk met middeleeuwse straatjes moest er wijken voor het nieuwe theater. 1869: daar stond het dan, feestelijk maar alleen. In de volgende jaren bouwde men de platgewalste wijk weer op naar het voorbeeld van Brussel en Parijs.

OMD gaat op zoek naar sporen van de verdwenen handelswijk, maar staat ook stil bij de 19de-eeuwse stadsplanning en architectuur. En we kijken verder, naar de toekomst, met het project Stadsrepubliek.

Naast het centrale Brugse thema, stellen we een aantal andere gebouwen open, bijvoorbeeld panden waarvan de restauratie voorzien of lopende is, de gebouwen van de zusters van het Christelijk Onderwijs en enkel op zaterdag is ook een preview op ’Sacred Books, Sacred Libraries’ gepland.

Let wel, voor een aantal monumenten en activiteiten moet je reserveren via deze website.  (vanaf zondag 25 augustus om 10 uur tot donderdag 5 september om 16 uur).

Vanaf 20 augustus is het OMD-boekje voor amper 3 euro verkrijgbaar op de geijkte plaatsen (openbare bibliotheken, Tolhuis, Stadsarchief, In&Uit, Huis van de Bruggeling,…).