NIEUWSBRIEF
30 juni 2016
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
MAGDA Zomert

Begin 2016 werd ‘MAGDA?’ gelanceerd: een zoektocht naar een nieuwe invulling voor de Brugse Magdalenakerk. Studenten interieurarchitectuur gingen in gesprek met Brugse organisaties rond het medegebruik van de kerk.

De expo ‘MAGDA zomert’ toont de resultaten van die samenwerking en nodigt uit om mee na te denken rond de toekomst van het kerkgebouw. Erfgoedcel Brugge maakt deel uit van de Stuurgroep MAGDA.

Magdalenakerk, Schaarstraat, 8000 Brugge.

Elke dag te bezoeken: 10-12 uur en 13-18 uur.

Geslaagd CORES-symposium

CORES staat voor het Competentieplatform voor Conservering en Restauratie van Boeken en Archief. Op 17 juni jl. vond het eerste CORES-symposium plaats.

Met 104 deelnemers, waaronder 31 internationaal, heeft het CORES-symposium een bevlogen start genomen. Erfgoedcel Brugge stond mee in voor de organisatie.

Stadsarchief onthaalt vluchtelingen

Een zoektocht naar oud beeldmateriaal rond vluchten bracht Vluchtelingenwerk Vlaanderen en FARO naar het Brugse Stadsarchief. De foto’s van vluchtelingen in Brugge tijdens Wereldoorlog I sluiten naadloos aan bij de vluchtelingenproblematiek van vandaag.

In een filmpje bekijken Hanna Aslan en Moris Gabro, twee Syrische vluchtelingen, de foto’s samen met archivaris Jan D’hondt. Hanna en Moris vertellen over hun engagement om op hun beurt vluchtelingen te helpen.

Tijd voor Xplore Bruges

Wil je tijdens de zomermaanden Brugge op een andere manier verkennen? Xplore Bruges biedt via één gratis app zowel thematische routes als museumtours aan, en dit in meerdere talen.

De tour ‘De verborgen schatten van de Sint-Jakobskerk’ neemt je op sleeptouw in één van Brugges stemmigste kerken. Bezoekers aan de Sint-Jakobskerk kunnen tot eind september bovendien gebruik maken van tablets waarop de tour is gedownload.

Wie fietsen en erfgoed wil combineren kan via ‘Binnen en buiten’ de winterwoningen van adellijke Brugse families combineren met hun zomerverblijven en prachtige kastelen in de Brugse omgeving. 

Xplore Bruges heeft voor elk wat wils. 

Op vakantie naar zee?  Deel jouw mooiste strandbloem

Erfgoecel Kusterfgoed zet de traditie van de strandbloemen- en kraampjes een hele zomer in de schijnwerpers. Doe mee aan de fotowedstrijd, workshop of aanleg van een papieren bloemenveld. Deel je strandbloemen via #strandinbloei op sociale media. 

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.