NIEUWSBRIEF
24 maart 2016
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
‘Rituelen’ centraal op Erfgoeddag

Zaterdag 23 en zondag 24 april is het opnieuw Erfgoedweekend in Brugge. 64 gratis activiteiten zetten Brugse rituelen in de kijker.

Vanaf eind maart valt de programmabrochure in alle Brugse brievenbussen en is ze verkrijgbaar bij In&Uit en de Brugse bibliotheekfilialen. Nu al nieuwsgierig? Neem hier een kijkje.

Digitaal op stap in de Sint-Jakobskerk

Xplore Bruges biedt via één gratis app zowel thematische routes als museumtours aan, en dit in meerdere talen. De nieuwe tour ‘De verborgen schatten van de Sint-Jakobskerk’ neemt je mee langs tien eeuwen religieuze kunst in één van Brugges stemmigste kerken.

Bezoekers aan de Sint-Jakobskerk kunnen tot eind september gebruik maken van tablets waarop de tour reeds is gedownload. 

Terugblik Inspiratiedag Xplore Bruges

Met 110 deelnemers blikken we tevreden terug op deze studiedag rond digitale toepassingen die erfgoed en toerisme combineren. Een bundeling van alle presentaties vind je op onze website

Brugge in 100 objecten

In aanloop naar de opening van het vernieuwde Gruuthusemuseum in 2018 stelt het Bruggemuseum wekelijks een object voor dat de geschiedenis van Brugge belichaamt en bewaard wordt op Brugs grondgebied.

Ga via de blog mee op reis langs enkele klassiekers en vele verborgen parels!  

Café Vlissinghe

In 2015 vierde Café Vlissinghe haar 500ste verjaardag. Voor wie nog even wil terugblikken op het uitgebreide feestprogramma, is er een overzichtsexpo in de hall van het café.

Na het succes vorig jaar wordt op 28 augustus opnieuw een krulboltoernooi ingericht in de tuin van Café Vlissinghe. Stel dus je ploeg samen en schrijf je voor 30 april 2016 in. Meer info kan je krijgen in het café, of via info@cafevlissinghe.be.

Magda

Sinds februari denken 22 studenten interieurarchitectuur na over de toekomst van de Magdalenakerk. De kerk blijft een kerk waar vieringen plaatsvinden. Maar wat kan er nog allemaal?

Kom gerust eens langs om de eerste ontwerpen te bekijken. Of volg hen via Magda blogt.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.