NIEUWSBRIEF
7 september 2017
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Sporterfgoed op Dag van de Brugse Sportclubs

Erfgoedcel Brugge zet twee initiatieven rond sporterfgoed in de kijker op deze jaarlijkse happening van de Brugse sportverenigingen. Maak er kennis met onze herinneringskoffer rond sport en de gloednieuwe eregalerij van het Brugse sporterfgoed op ErfgoedBrugge.be. Na dit bezoek kan je nog genieten van een gratis demonstratie of initiatie bij één van de 60 aanwezige sportclubs.

Balkonrotonde Station Brugge
10 september van 14u tot17u

ErfgoedBrugge.be blijft scoren

ErfgoedBrugge.be biedt je nu ook een blik op het verleden van enkele Brugse sportverenigingen. De Dudzeelse Trappers, Koninklijke Hockeyclub Brugge en Koninklijke Brugse Zwemkring bijten de spits af. Samen met de erfgoedverantwoordelijken van deze verenigingen werden een aantal bijzondere objecten en documenten (trofeeën, diploma’s, sportkledij…) geselecteerd. Geleidelijk aan worden meer verenigingen betrokken bij deze Brugse sport-galerij.

Nominatie voor Erfgoedprijs West-Vlaanderen

Erfgoedcel Brugge is voor de derde maal op rij genomineerd voor de tweejaarlijkse Erfgoedprijs West-Vlaanderen in de categorie Publiekswerking, nu voor onze werking rond digitale ontsluiting van erfgoed (XploreBruges.be en ErfgoedBrugge.be). Ook onze collega’s van Musea Brugge werden eveneens genomineerd met hun communicatie over de herinrichting van Gruuthuse (oa. Blog 100 objecten). Op 25 november wordt bekend gemaakt wie de hoofdprijs wegkaapt. We duimen voor een Brugse trofee!

Open Monumentendagen 2017

Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van 300 jaar Brugse Academie. Aan de hand van een 20-tal opengestelde gebouwen, vijf wandelingen en een 10-tal extra activiteiten wordt de gouden eeuw van de Academie belicht.

9 en 10 september

Xplore Bruges en ErfgoedBrugge.be op Cultuurmarkt

Op autoloze zondag hebben fietsers en voetgangers vrij spel in het Brugse centrum. Ook de cultuurhuizen zijn van de partij en staan klaar om je warm te maken voor hun jaarprogramma. Erfgoedcel Brugge kan je vinden in de Sint-Jakobsstraat. We demonstreren je graag de stadsapp Xplore Bruges en het erfgoedplatform ErfgoedBrugge.be. Quiz met ons mee en win een mooi boekenpakket. Tot dan?

Sint-Jakobsstraat
17 september tussen 11u en 18u

Expo Galant Gruuthuse

Met de tentoonstelling ‘Gruuthuse in galant gezelschap’ is de Gruuthusecollectie even te gast bij de buren in het Arentshuis. In dialoog met schilderijen, tekeningen en aquarellen uit het Groeningemuseum geven deze objecten een voorsmaakje van de opstelling in het nieuwe Gruuthusemuseum. Op GalantGruuthuse.be kan je deze pronkstukken van 18de eeuwse leefcultuur tot in de kleinste details virtueel bekijken.

Arentshuis, Dijver 16
nog tot 22 april '18

Gezocht: enthousiaste stagiair voor een BIO-BAAN rond Erfgoeddag 2018

Voor de coördinatie, communicatie en projectwerking rond Erfgoeddag 2018 zoekt Erfgoedcel Brugge een gemotiveerde BIO-stagiair. Ben je net afgestudeerd in de richting cultuurmanagement, geschiedenis, taal-en letterkunde, communicatie & marketing en wil je een eerste betaalde stage- ervaring opdoen? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou! 

Gezocht: enthousiaste leerkrachten

LECA, het expertisecentrum alledaags erfgoed, werkt aan een educatief pakket over reuzencultuur. Ze zijn op zoek naar West-Vlaamse leerkrachten die lesgeven in de eerste graad van het lager onderwijs en dit pakket willen aftoetsen aan hun eigen ervaringen. Wil je zelf meewerken, ken je iemand die geïnteresseerd is of krijg je graag wat meer informatie: stuur een mailtje naar frea@lecavzw.be.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.