NIEUWSBRIEF
3 april 2018
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
AFTELLEN NAAR HET ERFGOEDWEEKEND!

Omcirkel 21 en 22 april met rood in je agenda want in Brugge zijn er maar liefst 84 activiteiten te bezoeken naar aanleiding van het Erfgoedweekend. KIEZEN is het centrale thema. En er is keuze in overvloed: wandelingen, tentoonstellingen, gezinsactiviteiten, demonstraties …  Zowel erfgoed van allerlei verkiezingen, de keuze om erfgoed te bewaren als de favoriete keuze van erfgoedorganisaties en bezoekers komen aanbod.

PROMOFILMPJE ERFGOEDDAG BRUGGE

Nils en Isolde, twee studenten van Sint-Leo liepen in het kader van een inleefproject een korte stage bij Erfgoedcel Brugge. Samen met vrijwilliger Robert en erfgoedpartner Nela maakten ze dit promofilmpje voor Erfgoeddag Brugge.

ERFGOEDCEL BRUGGE ZKT. SOCIAL MEDIA REPORTERS VR. ERFGOEDDAG

Doe je graag je verhaal op Facebook, Instagram of Youtube? Ben je een social media wizard, een beginnende digital storyteller of een vlogger in spe? Heb je een hart voor erfgoed en ben je vrij tijdens het Erfgoedweekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!


SINT-PIETERS KIEST

Geen klassieke erfgoeddagactiviteit in Sint-Pieters, maar een heuse kiescampagne! Vier burgerpartijen in Sint-Pieters stelden zich kandidaat en voeren campagne voor hun erfgoedidee. Op de kieslijst staan oude volksspelen op de veemarkt, het station van Sint-Pieters, een toekomst voor de pastorie en een monumentje voor (een deeltje van) de afgebroken Vierendeelbrug. Op Erfgoeddag, zondag 22 april wordt de strijd beslecht en trekken de inwoners van Sint-Pieters en Erfgoeddagbezoekers naar de stembus! Welk idee zal winnen (en uitgevoerd worden)?

Volg hun campagnes op de facebookpagina van HESP – Herbeleef Erfgoed Sint-Pieters

TOP 10 VAN BRUGGE IN 100 OBJECTEN BEKEND

Twee jaar lang, tijdens de restauratie van het Gruuthusemuseum, dook Musea Brugge in de geschiedenis van de stad aan de hand van 100 erfgoedobjecten uit Brugse erfgoedinstellingen. Wekelijks werden op een blog de verhalen achter het object verteld.   Naar aanleiding van Erfgoeddag 2018 met het thema KIEZEN werd een verkiezing naar de tien populairste objecten georganiseerd. 

De Excellente cronike van Vlaenderen, een handschrift uit de topstukkencollectie van de Openbare Bibliotheek Brugge is dé favoriet uit de top 100. Deze kroniek verhaalt chronologisch de geschiedenis van Vlaanderen, vanaf de ‘vroegste tijden’ tot de late 15de eeuw.

Benieuwd naar de top 10? Bekijk ze hier online of wil je de echte objecten zien? Kom dan op Erfgoeddag (21 en 22 april) naar het centrale infopunt in het Rijksarchief.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.