NIEUWSBRIEF
27 december 2017
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Nieuwe collecties sporterfgoed op ErfgoedBrugge.be

Erfgoedcel Brugge, Sportdienst, Sportraad en Stadsarchief Brugge stimuleren Brugse sportverenigingen met een erfgoedverantwoordelijke om hun documenten, foto’s, objecten en sportkledij op een goede manier te bewaren en te ontsluiten.

Na de Koninklijke Hockeyclub Brugge, de Koninklijke Brugse Zwemkring en de Dudzeelse trappers stellen nu ook Zaalvoetbalvereniging Cercle Brugge en de Koninklijke Brugse badmintonclub enkele van hun bijzondere stukken voor op ErfgoedBrugge.be. 

www.erfgoedbrugge.be

Xplore Bruges scoort brons bij Bib Web Awards 2017

Op maandag 4 december 2017 reikte de Bibliotheekschool Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen Vlaamse bibliotheken en documentatiecentra. De stadsapp Xplore Bruges won brons in de categorie ‘Groot Gezien’, met grote projecten rond digitale informatieverstrekking.

Xplore Bruges telt momenteel zeven wandelroutes, twee fietsroutes en zes indoorroutes. De meest recente tour is ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’, naar de gelijknamige tentoonstelling die momenteel in het Groeningemuseum loopt. Een ideale tool om uit te proberen tijdens de Kerstvakantie!

www.xplorebruges.be

Nieuwe publicatie 'LANGS DE MAALSE STEENWEG'
Het Soldatenveld (oostwaarts) tussen de Schaakstraat, de Vossensteert en de Maalse Steenweg (1962) - Foto M. Cafmeyer - Verz. D. Callewaert

Leven, wonen en werken in de veranderende wereld van een Brugse uitvalsweg

Dirk Callewaert bracht recent in eigen beheer een nieuw boek uit dat volledig rond de Maalse Steenweg draait. De Maalse Steenweg (‘Antwerpsche heerwech’) was ooit de historische weg naar Antwerpen en liep onder andere door de Heerlijkheid Male. We vinden daar nu nog het kasteel, het schepenhuis en de schandpaal. De 4,4 km lange steenweg straalt al eeuwen diversiteit en vitaliteit uit en blijft ook vandaag een belangrijke spil voor Sint-Kruis.

De publicatie telt 283 bladzijden en 293 afbeeldingen. Ze is verkrijgbaar bij de auteur voor de prijs van 15 euro.

TERUGBLIK 2017 en NIEUWJAARSWENSEN

NOTEER ALVAST IN JE AGENDA:

zaterdag 21 en zondag 22 april 2018: Erfgoedweekend, thema KIEZEN voor Erfgoed (programma online vanaf half maart)

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.