NIEUWSBRIEF
5 mei 2017
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Een geslaagd Brugs erfgoedweekend

80 mooie activiteiten met ZORG als rode draad, gedreven erfgoedorganisaties, ideaal erfgoedweer, enthousiaste vrijwilligers en veel volk; dat was Erfgoeddag Brugge 2017!

Maar hoe was jouw Erfgoeddag?
Laat het ons weten via deze korte enquête!

Bekijk hier het fotoverslag van Erfgoeddag Brugge. 

Expo Religieus erfgoed, een zorgenkind

Deze tentoonstelling zet de zorg voor het religieus erfgoed centraal. De consulent religieus erfgoed Musea Brugge toont hoe in Brugge het behoud en beheer van de kerkschatten wordt aangepakt. Kleine ingrepen betekenen daarbij vaak reeds een wereld van verschil. 

Nog tot 30 juni 2017 in de Sint-Jakobskerk
(Sint-Jakobsplein, Brugge). 

Expo Hallo baby

‘Hallo Baby’ neemt je mee naar heel diverse geboorterituelen in Brugge en België, met foto's, voorwerpen en verhalen.  Suikerbonen, geboortekaartjes en de babyborrel ken je al. Maar hoorde je ooit van het koken van 40 stenen of over brood bakken in de vorm van een voet?
Erfgoedcel Brugge werkte mee aan het afnemen van interviews over geboorterituelen met Bruggelingen.

Nog tot 11 juni in de Magdalenakerk (Schaarstraat, Brugge).

Heilig Bloedprocessie op ErfgoedBrugge.be

Op donderdag 25 mei trekt de Heilig Bloedprocessie opnieuw door de straten van Brugge. Maar wist je dat je op ErfgoedBrugge.be het hele jaar door oude foto’s en documenten over de Bloedprocessie kan inkijken?
Zo lezen we in de Gazette van Brugge van 6 mei 1857: “De jaerlyksche Heilig Bloedprocessie, heeft maendag een aanzienlyk getal vreemdelingen naer onze stad gelokt”. De processie vond toen op een maandag plaats. Pas sinds 1970 is dit steeds op Hemelvaart. 

Erfgoedinzicht verjaart en deelt cadeaus uit!

Het erfgoedportaal van Oost- en West-Vlaanderen viert zijn vierde verjaardag met een wedstrijd. Elke maandag verschijnt er een nieuwe vraag, iedere week wordt een nieuwe winnaar bekendgemaakt. Doe mee en maak kans op toegangstickets voor musea, catalogi, allerlei hebbedingen en als kers op de taart een overnachting in de Westhoek.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.