NIEUWSBRIEF
31 maart 2017
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Erfgoeddag 2017

Duid met stip 22 en 23 april aan in je agenda, want in Brugge zijn er maar liefst 80 activiteiten te bezoeken met als thema ZORG. Er is keuze in overvloed: wandelingen, tentoonstellingen, gezinsactiviteiten, demonstraties …  Zowel de specifieke erfgoedzorg als het Brugse zorgverleden passeren de revue.

Reserveren

Vanaf paasmaandag 17 april tot donderdag 20 april is het mogelijk om voor bepaalde activiteiten online te reserveren. Wees er snel bij want op is op!

Raadpleeg zeker de tips op de website voor een vlotte inschrijving.

Fotowedstrijd #WijZorgenVoorOnSErfgoed

We zijn benieuwd hoe jij zorg draagt voor jouw erfgoed. Welk erfgoedstuk bewaar je thuis en wat is het verhaal er achter? Neem een foto van jezelf met jouw gekoesterde erfgoed en post deze voor 12 april hier. 

Tijdens het Erfgoedweekend presenteren we een selectie van de inzendingen waarop gestemd kan worden. De winnaar krijgt een exclusieve daguitstap voor 10 personen.

Erfgoedprijs West-Vlaanderen 2017

Eind 2017 reikt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw de tweejaarlijkse Erfgoedprijs uit. Hiermee bekroont ze West-Vlaamse erfgoedprojecten die in de periode 2015-2017 in het oog sprongen.

Ook jij kan jouw favoriete kandidaat nomineren, en dit voor 7 april 2017.

Publicatie Geweldig en gewild

FARO, Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen brachten een nieuwe publicatie uit, waarin ze 50 praktijkverhalen bundelen over vrijwilligerswerking in de erfgoedsector.
De Brugse vrijwilligerswerking rond religieus erfgoed komt ook aan bod.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.