NIEUWSBRIEF
18 oktober 2016
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
 www.xplorebruges.be

Xplore Bruges, de officiële bezoekersapp van Brugge, is nu ook raadpleegbaar via je pc of laptop. Kies uit 6 stadswandelingen, 5 binnenlocaties en 2 fietsroutes en ga op stap in Brugge.

Benieuwd? Surf zelf naar www.xplorebruges.be of kom langs voor meer info op de DIGITALE MARKT BRUGGE op
19 oktober van 13u30 tot 18u in de Theaterzaal Biekorf (Sint-Jakobsstraat 8). 

Tip: Open de website met Google Chrome voor een optimale weergave of download de app op

    Download nu!

Erfgoedcollectie van de Sint-Gilliskerk op www.erfgoedinzicht.be

Erfgoedcel Brugge werkte samen met een gedreven ploeg vrijwilligers en de consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn aan de opmaak van de inventaris van de Sint-Gilliskerk. Niet minder dan 440 voorwerpen kwamen door hun handen. Elk object werd opgemeten, genummerd, beschreven en gefotografeerd. Een mooie selectie van deze unieke stukken kan je nu raadplegen op het provinciale erfgoedportaal www.erfgoedinzicht.be.

Winnaar fotowedstrijd 

Van 11 tot 18 september vond de pop-up expo ‘Neem een vliegende start met je sporterfgoed!’ plaats. Er was veel interesse voor het papieren erfgoed van de vertegenwoordigde sportverenigingen. Daarnaast kon je er deelnemen aan een fotowedstrijd waarbij je eigen vliegende start in beeld werd gebracht.
Uit een 40-tal inzendingen werd Els Dewitte gekozen als winnaar. Zij wint een ontbijt met scherminitiatie bij de Hallebardiers – Sint-Michielsgilde in de Kruispoort voor een groep van 10 personen. Proficiat Els! 

Oproep: Toon je GRUUT hart.

Draag je steentje bij en steun de restauratie van de bidkapel van het Gruuthusepaleis

Na een jarenlange restauratie heropent het Gruuthusemuseum in 2018 zijn deuren. Helaas dreigt de bidkapel ontoegankelijk te blijven. Het maximale subsidiepercentage voor restauraties is immers bereikt. Om ook de bidkapel volledig te kunnen afwerken tegen de heropening, zou een nieuw subsidiedossier ingediend moeten worden. Het project komt zo op een jarenlange wachtlijst terecht. De resterende werken worden geraamd op 33.000 euro.

Help jij de bidkapel opnieuw toegankelijk te maken?
Steunen kan via een gift of door aankoop van een geschenkverpakking met twee flessen Brugge Tripel Prestige 2016 limited edition Lodewijk van Gruuthuse.

EXPO 'Assebroek, een dorp in de Groote Oorlog 1914-1918'

De kerkfabriek van Ver-Assebroek en heemkundige Valentin Degrande  geven met deze expo een inkijk in de donkere oorlogsperiode in Assebroek in 1914-1918.

Kerk O.L.V. Ver-Assebroek
Pastoor Verhaegheplein 11
8310 Assebroek

van 22 tot en met 31 oktober 2016, 9u tot 17u
Toegang gratis

Studiedag Gezellegenootschap

“Ik, die zoo veel vrienden ken.” Gezelle, speler en spil in belangrijke sociale netwerken van de 19de eeuw

De jaarlijkse studiedag van het Guido Gezellegenootschap focust deze keer op de netwerking van en rond Guido Gezelle. Met wie stond hij in contact om zijn werk en ideeën te voeden en te verspreiden? Welke waren de belangrijke netwerken in Vlaanderen in culturele, politieke en kerkelijke kringen? Prof. dr. Christophe Verbruggen en dr. Karel Platteau gaan dieper in op deze thema’s.

Vriendenzaal Musea Brugge
Dijver 12
8000 Brugge

26 november 2016, 10u tot 15.30u

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.