NIEUWSBRIEF
11 september 2015
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
DIT WEEKEND: Open MonumentendaG

Voormalig Klein College van Engelse Jezuïeten, thans Gemeenschapsschool, Spiegelrei 13

Op 12 en 13 september zijn naar aanleiding van de 27ste Open Monumentendag in Brugge 24 verrassende monumenten te bezoeken en kun je deelnemen aan 11 extra activiteiten.

Een uitgebreide, geïllustreerde gids van OMD Brugge is te verkrijgen bij In&Uit (’t Zand 34) en het Tolhuis (Jan van Eyckplein 1) voor slechts 2,5 Euro.

Een totaal overzicht van het Brugse programma vind je op www.bruggeomd.be.

App ‘Handmade in Brugge’

Werktuigen in het atelier van Pol Standaert waar natuurstenen schouwen nog steeds met de hand worden vormgegeven (Handmade in Brugge (c) Alain Meessen)

Via Xplore Bruges kan je met je smartphone of tablet de culturele erfenis van Brugge verkennen. De app bevat reeds acht gratis routes.

De nieuwe tour ‘Handmade in Brugge’ houdt halt bij zowel ambachten uit het verleden, als bij verschillende ateliers van ambachtelijke makers vandaag.

De app ‘Handmade in Brugge’ is ontwikkeld i.s.m. de Dienst Monumentenzorg, Toerisme Brugge, Musea Brugge, Dienst Werk & Economie en met steun van Toerisme Vlaanderen.

www.handmadeinbrugge.be

Expo ‘Café Vlissinghe, de Kunst genegen’

Diptiek Meebrug onder de sneeuw - Minnewater Flori Van Acker & Juliaan Van den Abeele 1893

Deze tentoonstelling belicht het kunstenaarscollectief Kunst Genegen, dat zijn onderdak vond in het achterzaaltje van Café Vlissinghe. Schilderijen uit het Groeningemuseum nemen je samen met documenten uit de Openbare Bibliotheek, het Stadsarchief en privécollecties mee naar het artistieke Brugge van het einde van de 19de eeuw.

Stadsarchief Brugge, Burg 11

Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren

Tot 24 oktober ‘15

Cultuurmarkt Brugge

Op 20 september nodigen de Brugse cultuurhuizen je uit voor een verkenning van wat het nieuwe cultuurseizoen allemaal te bieden heeft. Erfgoedcel Brugge is ook van de partij. We nodigen je uit om het nieuwe mediaplatform Xplore Bruges beter te leren kennen.

Markt, van 11 tot 17 uur 

Expo ‘Aan tafel’

Hoeve De Viermasten aan de Damse Vaart, familie-archief Vanneste – Van Belleghem, Brugs Ommeland vzw

Op 19 en 20 september verwelkomt de Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis van Brugs Ommeland vzw je in de Zorge (Moerkerkse Steenweg 196) voor een fototentoonstelling rond de productie, het verdelen en consumeren van voedsel in Sint-Kruis tussen 1945-1970.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.