NIEUWSBRIEF
24 juni 2015
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter

4 Brugse nominaties voor Erfgoedprijs West-Vlaanderen

Op 28 november 2015 reikt de Provincie West-Vlaanderen voor de derde keer de ‘West-Vlaamse Erfgoedprijs’ uit, en dit voor publieksgerichte initiatieven uit de periode 2013-2015. In totaal werden 85 verschillende projecten ingediend, waaruit er 20 zijn geselecteerd.

Maar liefst vier van de 20 nominaties komen uit Brugge:

‘Poppenspel Den Uyl’: een museale opstelling, publicatie en theatervoorstelling rond het gewaarde Brugse figurentheater. Een project van het Bruggemuseum, in samenwerking met Heemkundige Kring Arsbroek, Ultima Thule en Erfgoedcel Brugge.

‘500 jaar Café Vlissinghe’: vanuit zes markante erfgoedobjecten werkt Erfgoedcel Brugge samen met de stamgasten en vrijwilligers van Brugges oudste herberg aan een feestprogramma gespreid over het jaar 2015.

‘14-18. Oorlog in Beeld | Brugge in Oorlog’: Met een tentoonstellingsdrieluik herdacht Brugge de Eerste Wereldoorlog. Een project van Musea Brugge, Stadsarchief Brugge, Erfgoedcel Brugge, Toerisme Brugge en Brugge Plus vzw.

Het nieuwe Kantcentrum (Balstraat 16) dat in 2014 zijn deuren opende.

Een jury zal uit de 20 nominaties een laureaat kiezen die een geldprijs in de wacht sleept van 5.000 Euro.

In 2013 ontving Erfgoedcel Brugge de prijs voor de tentoonstellingsreeks ‘Snapshot’, die nog steeds verder loopt in het Volkskundemuseum.

 

500 jaar Café Vlissinghe

In de zomer staat de tuin van café Vlissinghe centraal. Waar vandaag nog een petanquebaan ligt, verrijst vanaf 1 juli opnieuw een bolbaan! Kom kennis maken met de bolsport, schrijf je in voor één van de initiaties en neem deel aan het allereerste Krulboltornooi van Vlissinghe!

 

Tijd voor Xplore Bruges

Zin om tijdens de zomermaanden Brugge op een andere manier te verkennen? Ga dan op stap met de stadsapp Xplore Bruges.

Er zijn al zeven gratis routes. Verken het kunstparcours Triënnale Brugge, maak kennis met letters in het Brugse straatbeeld of ga fietsen langs stadspaleizen in de Brugse binnenstad en zomerverblijven in het Brugse Ommeland. Xplore Bruges heeft voor elk wat wils.

 

Sport en Erfgoed

In 2011- 2013 sloegen de Sportdienst, Sportraad en Erfgoedcel Brugge de handen in elkaar voor enkele acties rond sport en erfgoed onder de noemer ‘Sportverhalen’.

Samen met Archiefbank Vlaanderen en het Stadsarchief wordt nu een traject uitgezet rond de archieven van de sportverenigingen. 13 geïnteresseerde erfgoedverantwoordelijken van Brugse sportclubs waren aanwezig op de kick-off. 

 

Boek ‘Groeten uit Kristus Koning’

Het Feestcomité Kristus Koning neemt je in een frisse publicatie mee langs vijftien knooppunten in één van Brugges mooiste buurten. Via kleine en grote verhalen en met sprekend beeldmateriaal leer je Kristus Koning heel wat beter kennen.

 

 

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.