NIEUWSBRIEF
13 mei 2015
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter

Terugblik Erfgoeddag 2015

De 15de editie van Erfgoeddag was opnieuw een schot in de roos. Musea, bibliotheken, archieven, erfgoed- en culturele verenigingen organiseerden in Brugge maar liefst 71 activiteiten, die het thema 'ERF!' belichtten. Samen goed voor meer dan 10.000 Brugse bezoeken. 

Was jij er ook bij? Laat ons weten wat je ervan vond! Vul je deze korte enquête in?

Goed om weten...

enkele tentoonstellingen uit het Erfgoeddag-aanbod kan je nog steeds bezoeken:

Een Brugse genealoog aan het werk. De verzameling stambomen van Jakob Antoon Kerchof (1625-1685), nog tot 23 mei in de Openbare Bibliotheek Brugge

Pedro de Salamanca en zijn testament, nog tot 7 juni in het Stadsarchief Brugge

De Orthodoxe kerk in Brugge. Een verhaal met vele facetten, nog tot 31 mei (enkel in het weekend) in de Orthodoxe kerk

500 jaar Cafe Vlissinghe

De nieuwe mini-expo rond de porseleinen tapkraan van Café Vlissinghe neemt ons de volgende twee maand mee naar de Brugse brouwerswereld. Een bierdegustatie en aperitieflezing maken de banden tussen Brugge’s oudste herberg en de brouwerijen. En in het Volkskundemuseum is er de expo ‘Santé santoater’, een duik in het Brugse caféleven van weleer.5 personen kunnen gratis naar de degustatie op 7 juni. Laat ons voor 20 mei weten welk Brugs biertje jouw favoriet is en waarom.

                 

Lancering Xplore Bruges

Minister Ben Weyts stelde samen met het Brugse stadsbestuur de stadsapp Xplore Bruges voor. Bruggelingen of stadsbezoekers die met smartphone of tablet de culturele erfenis van Brugge willen verkennen vinden er ondertussen zeven gratis routes. Xplore Bruges heeft voor elk wat wils!

Religieus erfgoed in de kijker

De Orthodoxe parochie in Brugge viert haar 20ste verjaardag met de tentoonstelling ‘De Orthodoxe kerk in Brugge – een verhaal met vele facetten’. Maak kennis met de fraaiste objecten uit de kerkcollectie en leer meer over de rituelen en gebruiken van de Orthodoxe gemeenschap.
Of ben je benieuwd hoe de inventarisatie van de erfgoedcollecties in de Orthodoxe Kerk verloopt? Bekijk het filmpje dat vrijwilliger Daniël Vantorre maakte.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.